więc przyszedł czas na zakup gruchy!ja przeczyściłem moje 350D pałeczkami do uszu jak pisaliście w innym poście i pyłki poszły pa pa :]
więc przyszedł czas na zakup gruchy!ja przeczyściłem moje 350D pałeczkami do uszu jak pisaliście w innym poście i pyłki poszły pa pa :]
a ja sie boje czyścić samemu,a nie wiem czy w Szczecinie ktoś mi oczyści aparat w środku ??
EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl
Ten bajer daje troche ratunku. Uwierzcie. nie całkiem ale daje
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
właśnie. ja mam taką dużą (akurat mieści sięw otwartej dłoni) gumową gruchę z PRLu do przedmuchiwania elektorniki ale niestety guma popękała..(leżenie kilka miesięcy/lat na dworzu robi swoje - znalazłem ją w opuszczonej fabryce mierników elektrycznych ;P jak co - zdjęcia http://www.senner.prv.pl/era/index.html]
da się jeszcze taką dużą gdzieś w wawie kupić?
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
najprostrzym sposobem na uniknięcie zabrudzeń to ... nieuzywac aparatuto taka zartobliwa rada starefo fotoreportera do jakiegoś majtka który marudził zę nie pojedzie na rajd bo zabrudzi natryce w kurzu
![]()
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
szkoda ze producenci lustrzanek cyfrowych [tych nawet profesjonalnych] nie wpadli na prosty pomysl - zamiast "leczyc" zapobiegac..... otoz przy uszczelnionej puszce wystarczyloby zastosowac miedzy bagnetem a lustrem cos w rodzaju kurtyny zabezpieczajacej przed dostaniejm sie zanieczyszczen!!!! prawda ze proste
a koszt kurtyny i uszczelnienia znikomy w stosunku do aparatu.... i jak to swietna bylaby pozywka dla marketingowcow))))
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo