ja mam do oporu 'do góry', a u okulisty na badaniach żadnej większej wady nie wykryli...
ja mam do oporu 'do góry', a u okulisty na badaniach żadnej większej wady nie wykryli...
Pozdrawiam,
Michał
Iras_PL nie ma czym sie martwic !Ja tez mam skrecony na minus na maxa w mojej 300D, dlaczego ? Poniewaz tak widze najlepiej, i zdjecia robione manualnie bez AF potwierdzaja ze jest bardzo dobrze. Zdjecia wychodza ostre
Myslalem ze z moim wzrokiem jest cos nie tak, tak samo jak Ty, ale jakies 2 miesiace temu mialem badania do pracy i wszystko wyszlo na 0
Problemow ze wzrokiem nie mam i tez mnie to strasznie dziwilo ale byc moze tak musi poprostu byc
![]()
No to mnie uspokoiliście, Panowie. Wielkie dzięki :-)
powinieneś zacząć się martwić - oczy są często niedoceniane dopóki je mamy w komplecie i/lub zdrowe
gdy zaczyna sie coś dziać wtedy sie mówi 'kurde moglem iść wcześniej do lekarza'
okulary korekcyjne bardzo sie przydają - ułatwiają widzenie i poprawiają komfort; co ważniejsze przestajesz mrużyć oczy a więc nadwyrężać mięśnie; ciągłe mrużenie może czasem pogłębić wadę a okulary potrafią ja wyhamować lub zatrzymać
medycyna to nauka ze sztuką - bo sztuką jest dobrać okulary tak aby nie były w sam raz i nie rozleniwiały oka swoją zbyt dużą mocą
ja noszę okulary minusy: zaczęło sie od -0,5; potem -1,5 (duże ilości godzin przy grach z monitorem CRT); obecnie mam ~-1,7/-1,75
w wizjerze skręcam na -3- tak mi lepiej wygląda
za kazdym foceniem podnosze okulary zakładam na czoło/głowe/włosy
próbowałem robić w okularach ale wkurza mnie ciągłe ich czyszczenie oraz to ze nie moge sie rozejrzeć po wizjerze
jakbym focił łśuby za pieniądze to jednak założyłbym kontakty - jak na siatkówkę albo rower
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
hehh u mnie było podobno z wada ... najpierw mały minus na prawym oku i po kilkunastu latach mam -8a na lewym -2 i foce lewym także z tego powodu iż jest ono w lepszym stanie fizycznym ... prawe po odklejonej siatkówce i już tak nie smiga jak lewe. w soczewkach oczywiście już 10 lat siedzę i narazie wada stoi na szczęście
a kumpel z dobrym wzrokiem także foci lewym okiem
![]()
-----------------------------------------------------
najpierw Coolpix l4, potem Fuji 6500fd, teraz 400D + kit 18-55 , 50 1.8 II, Canon EOS 100 + 28-80 3.5-5.6 II EF USM i jakieś tam filterki