Albo kupić aparat, który ma ponad stuprocentowe pokrycie kadru. To mi się strasznie podoba w sigmach, że wizjer ma ponad 100%, przy czym, to co jest po za kadrem jest przyciemnione, więc nie ma najmniejszych problemów z kadrowaniem.Zamieszczone przez "MrDeadhead
Chociaż ja tam ostatnio kievem 88 robię zdjęcia. Jedyny minus jest taki, że w kominku widzę lustrzane odbicie i czasem można zwariować![]()
Ślubna
No i niestety N.
A ja troszkę nie na temat.
Byłam u okulisty i okazało się że moje widzenie za mgłą to nie ze zmęczenia, mam poprostu początki zaćmy a jestem młodą osobą.
Szlag mnie trafia na myśl że niedługo będę widziała jeszcze gorzej, juz lekarka zabroniła mi nadwyrężać oczu bo pracuję przy kompie.O fotografii jej nie wspominałam bo jak mi zakzała to bym sie załamała jeszcze bardziej .
I teraz jestem zmuszona przeżucic sie na lewe oko bo z prawym jest źle
Wiesz jedna z bliskich mi osób nosiła okulary miała zaćmę a następnie miała operacje i .... teraz czyta bez okularów nie ma zaćmy a ja w okularach więc może jak przyjdzie czas to da się i u Ciebie taką korektę zrobić i będzie po problemie czego Ci szczerze życzę ( nie operacji a pozbycia się problemu czy to w farmakologiczny czy inny sposób )
Dziekuję bardzo
już sie nie martwie tylko wkurza mnie że w wieku 30 lat juz mnie to dopadło
Narazie oszczędzam oczy a z fotografii i tak nie zrezygnuję
A ile miała lat ta osoba jeżeli moge zapytać ?
W wieku 35 lat miała operację teraz ma 37 i sobie chwali ( no ja na grzyby z Nią nie idę) a problemy zaczęły się około 28 roku życia.
Odkopię temat. Co prawda mam 450D, ale kłopot podobny.
Na ile korekcja od +1 do -3 dioptrii to korekcja od +1 do -3 dioptrii? Zdaję sobie sprawę, że wzroku idealnego nie mam. Spodziewam się, że gdybym poszedł do okulisty (nie spieszy mi się), mogłoby się to skończyć jakimiś okularkami, ale gdyby opierać się na aparacie, byłyby to aż -3 dioptrie (kółko przekręcone na minus do oporu).
Nie wiem, czy powinienem zacząć się martwić o swoje oczy. Czytam bez najmniejszych problemów, laptop z małym ekranem to nie kłopot, z większej odległości widzę całkiem nieźle. Z drugiej strony w aparacie -3. Co sądzicie?
Możesz nieświadomie przesadzać, bo ja mam -1,25 dioptrii (na 100%, niedawno badane) a mam tendencję do ustawiania większej korekty bo "tak mi wygląda lepiej".