Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Statyw na poczatek

Mieszany widok

Domyślnie Statyw na poczatek

Witam, przymierzam sie do zakupy statywu, poczatkowo do aparatu Canon A520 w niedlugiej przyszlosci do 400d + sredniej klasy obkietyw. Czy ktos moze mi wskazac cos dobrego za rozsadna cene ? . Na Allegro znalalzem taki: http://www.allegro.pl/item226089236_...erwawa_pl.html
    Pytanie tylko, czy warto w niego zainwestowac.

Pozdrawiam

Bartek

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szczególnie poziomnice są fajne

wracając do tematu, ja mam velbona sx 440 i jak nie wieje to jest całkiem dobrze, klapnięcie lustra nawet nim za bardzo nie miota, chociaż zbyt stabilny to on raczej nie jest :E

http://allegro.pl/item231275219_velb...ny_gratis.html

Domyślnie

jak do kompakta to ja miałem zwykły ok 155 cm za jakieś 30 pln był... i był rewelacyjny lekki i poręczny
    a teraz nawet i do lustro jest ok (z weżykiem) i nie majta nim jakoś wcale... o dziwo.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

statyw ma być ciężki i drogi (czyli stabilny).. taka jest prawda.
    to co znalazłeś na allegro to pipa. nadaje się do lekkiego kompakta.
    chciałbyś, żeby ciężkie złotówki wydane na obiektyw typu eL rozbiły się o płyty chodnikowe? na pewno nie.
    dlatego zainwestuj w porządny statyw.
    slick
    Pozdrawiam
    Slick

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Szkoda zdrowia na chińskie repliki statywów z aluminium. Pod kompakta ok, 300D z kitem - z trudem, ale daja rade. Coś więcej - zapomnij. Zamierzam zachować sobie taki shit w charakterze wieszaka do blendy. Tyle jeszcze udźwignie. A - ja kupowałem chińszczyznę w czasach, gdy była 2,5x droższa. To jest chyba bolesny aspekt posiadania bezwartościowego kawałka aluminium.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

ja trochę zaoszczędziłem i teraz żałuje ..
    co prawda w planach mam już kolejny oczywiście porządniejszy .. a ten przyda mi sie jako stojak lub oparcie w plenerze
    naprawde lepiej wydać raz a porządnie

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Dla mnie amatora/samouka do C350D wystarczał w zupełności Velbon DF-50. Teraz po zapięciu gripa i C100/2,8 Macro USM już tego taki pewny nie jestem...

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla mnie też amatora 300D + grip + tamron 28-75 (no to już jest co nieco) odpowiednim statywem okazał się Velbon Sherpa 450R...Owszem ponad 2kg sam statyw...ale...wysoki (nie trza się zchylać ) no i stabilny...a to jest to czego potrzebuje chyba każdy fotograf. Po tanim chińczyku to była niezła przesiadka.
    Ostatnio edytowane przez tomaj_2 ; 29-08-2007 o 20:51
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ja miałem jakiś statyw First czy coś takiego za kilkadziesiąt złotych i jak przykręciłem do tego 350D grip i 28-75 to sie kołysał jak konik na biegunach, o pionowych kadrach nie było mowy.

Teraz mam Sherpe 600r i jest 1000 razy lepiej. ten zestawik sprawuje się bardzo ok, mogę nawet podpiąć jeszcze jakieś tele na m42 300mm które waży z kg i zobaczyć czy nie chwieje się, ale jestem pewny że nie będzie.
    350D

Domyślnie

Ja bym nie inwestowal w statyw przy A520 raczej wyrzucone pieniadze....

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów