-
Statyw na poczatek
Witam, przymierzam sie do zakupy statywu, poczatkowo do aparatu Canon A520 w niedlugiej przyszlosci do 400d + sredniej klasy obkietyw. Czy ktos moze mi wskazac cos dobrego za rozsadna cene ?
. Na Allegro znalalzem taki: http://www.allegro.pl/item226089236_...erwawa_pl.html
Pytanie tylko, czy warto w niego zainwestowac.
Pozdrawiam
Bartek
-
-
Początki nałogu
Szczególnie poziomnice są fajne 
wracając do tematu, ja mam velbona sx 440 i jak nie wieje to jest całkiem dobrze, klapnięcie lustra nawet nim za bardzo nie miota, chociaż zbyt stabilny to on raczej nie jest :E
http://allegro.pl/item231275219_velb...ny_gratis.html
-
Uzależniony
jak do kompakta to ja miałem zwykły ok 155 cm za jakieś 30 pln był... i był rewelacyjny lekki i poręczny
a teraz nawet i do lustro jest ok (z weżykiem) i nie majta nim jakoś wcale... o dziwo.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
-
statyw ma być ciężki i drogi (czyli stabilny).. taka jest prawda.
to co znalazłeś na allegro to pipa. nadaje się do lekkiego kompakta.
chciałbyś, żeby ciężkie złotówki wydane na obiektyw typu eL rozbiły się o płyty chodnikowe? na pewno nie.
dlatego zainwestuj w porządny statyw.
slick
-
Uzależniony
Szkoda zdrowia na chińskie repliki statywów z aluminium. Pod kompakta ok, 300D z kitem - z trudem, ale daja rade. Coś więcej - zapomnij. Zamierzam zachować sobie taki shit w charakterze wieszaka do blendy. Tyle jeszcze udźwignie. A - ja kupowałem chińszczyznę w czasach, gdy była 2,5x droższa. To jest chyba bolesny aspekt posiadania bezwartościowego kawałka aluminium.
-
-
Bywalec
Dla mnie amatora/samouka do C350D wystarczał w zupełności Velbon DF-50. Teraz po zapięciu gripa i C100/2,8 Macro USM już tego taki pewny nie jestem...
-
Początki nałogu
-
Ja miałem jakiś statyw First czy coś takiego za kilkadziesiąt złotych i jak przykręciłem do tego 350D grip i 28-75 to sie kołysał jak konik na biegunach, o pionowych kadrach nie było mowy.
Teraz mam Sherpe 600r i jest 1000 razy lepiej. ten zestawik sprawuje się bardzo ok, mogę nawet podpiąć jeszcze jakieś tele na m42 300mm które waży z kg i zobaczyć czy nie chwieje się, ale jestem pewny że nie będzie.
-
Ja bym nie inwestowal w statyw przy A520 raczej wyrzucone pieniadze....
Uprawnienia umieszczania postów