Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Zmiana 400d na 30d czy warto??

Mieszany widok

ljwisnia
    Guest

Question Zmiana 400d na 30d czy warto??

Witam mam taki problem poniewz wpadło mi troszke pieniążków i zastanaiam sie nad zmiana sprzetu. powiedzcie mi czy warto zmieniac 400d na 30d?? czy moze poczekac i kupic 40d?? tylko tu juz cena nie ta..:/ a co powiecie jeszcze o sigmie 17-70 2.8-4.5 bo taki zamowiłem ale jeszcze nie doszedł:/ prosze o odpowiedz i z gory wszystkim dziekuje pozdrowionka

Domyślnie

Ja bym na twoim miejscu poczekał na tego 40D

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ljwisnia Zobacz posta
    a co powiecie jeszcze o sigmie 17-70 2.8-4.5 bo taki zamowiłem ale jeszcze nie doszedł:/ prosze o odpowiedz i z gory wszystkim dziekuje pozdrowionka
    IMHO trzeba było nie zamawiać Sigmy, dołożyć strzał pieniędzy który teraz masz i kupić dwa porządne szkła (czytaj eLki)
    N

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Hej, musisz sie zastanowić czy zalezy ci na bardzo dobrej funkcjonalności czy małej poręczności.
    wg mnie 30D nie jest wart swojej ceny. Po TYM :

http://canon-board.info/showthread.php?t=25356

co się stało przestalem wierzyc w suuper firmę. Moze poprostu mam pecha...
    w jakosci zdjęć nie widać różnicy. Ale ostatnią sobotę przepracowalem ok 8h na 400D i powiem Ci ze trzymałem ją 2ma palcami a 3ci podpierał aparat z dołu. Mam mega odcisk na paluchu bo aparat przybrał na masie kiedy podlaczylem 17-50 tamrona i Lampe EX
    Za diabla nie moglem sie przestawic do tego ze do zmiany przysłony muszę wcisnac dodatkowy przycisk (@&#^@GRRRRR!!)
    Reasumując ja poczekalbym na 40D a narazie meczyl 400D ale OBOWIAZKOWO z gripem.
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Zablokowany

Domyślnie

Były już takie dywagacje na forum. Oczywiście, że warto zmienić. Klasa wyżej. XXXd to zabawki. Ja widzę sporą różnicę między fotami 400d a 30d. O funkcjonalności, wizjerze, szybkości już nie wspomnę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ljwisnia Zobacz posta
    Witam mam taki problem poniewz wpadło mi troszke pieniążków i zastanaiam sie nad zmiana sprzetu. powiedzcie mi czy warto zmieniac 400d na 30d?? czy moze poczekac i kupic 40d?? tylko tu juz cena nie ta..:/ a co powiecie jeszcze o sigmie 17-70 2.8-4.5 bo taki zamowiłem ale jeszcze nie doszedł:/ prosze o odpowiedz i z gory wszystkim dziekuje pozdrowionka
    Ja bym chyba wolał 400D z dobrymi szkłami niż podłączać słoiki do lepszej puszki. No ale po to jest wybór żeby każdy mógł wziąć dla siebie to co uważa za najlepsze. Mój kolega miał tę sigmę ... już nie ma . Pewnie jakiś powód tego jest.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

przy obecnej roznicy cen miedzy 400d i 30d to bzdet
    CANON

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    przy obecnej roznicy cen miedzy 400d i 30d to bzdet
    No tak tylko kolega ma tego 400D i to już wtedy nie jest takie proste.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Lepiej poczekać na 40D. Różnica w jakości zdjęć między 400D a 30D nie jest taka duża.

Domyślnie

jesli ma 400d to niech sie cieszy bo jest ok cena/mozliwosci
    CANON

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów