Canon 400D + Kit + baterypack + C 550EX + C 55-200 USM to twoja stopka.
Masz gripa zamiast wywalac kase na wymiane 400d->30d kup dobre szkła. Bedzie więcej dobrego niż 30D i dalej KIT![]()
Canon 400D + Kit + baterypack + C 550EX + C 55-200 USM to twoja stopka.
Masz gripa zamiast wywalac kase na wymiane 400d->30d kup dobre szkła. Bedzie więcej dobrego niż 30D i dalej KIT![]()
Dokładnie puszką i kitem wiele nie zdziałasz nawet jak to będzie mark III. Dokup jakieś porządne szkło ale to już trochę więcej niż dokładka do 30D. Są ludzie którzy robią zdjęcia trabantem i na tym zarabiają czyli można.
Uwazam, ze nie jest to dobry czas na wymiane czegokolwiek, no z wyjatkiem optyki. Bo 40d jeszcze nie wprowadzony do obrotu i nie testowany. Wymiana 400d na 30d to krok w tyl, z powodu techniki idacej na przod. Wedlug mnie z wymiana korpusu warto poczekac do nowego roku. A najlepiej bedzie jak zajmiesz sie optyka, zreszta jak juz slusznie wspomnialo kilku przed-pisarzyTo tak jakbys wymienial silnik w samochodzie, a opona wciaz dziurawa
Nie zajedziesz daleko:P
Ostatnio edytowane przez ArturBonoVox ; 31-08-2007 o 09:48
Czy zwróciliście uwagę jak zmniejszyła się różnica w cenach nowych body między 400D a 30D (po premierze 40D)?
400D - nadal trzyma cenę 2400-2600zł
30D - cena spadła poniżej 3000zł (zdarzają się nowe egzemplarze nawet po 2700zł).![]()
Jeśli ktoś stoi przed wyborem 400D vs 30D, to nie powinien mieć problemu z decyzją... 8)
uwielbiam takie pytania
moze powiedzieć mi jaki jest ich sens ?
bo przed zakupem to jeszcze zrozumie ale obecnie ?
to cos w stylu pytaia
"kupiłem nowe kolumny. grają swietnie i jestem z nich zadowolony. co o nich sądzicie ?"
odp - mają ładną okleine
tak więc odpowiedz do Twojego pytania co sądze o sigmie:
jest czarna
dziekuje wszystkim za wypowiedzi ale jednak sprzedałem 400d i jak mysle w dobrej cenie, dlatego zdecydowałem sie na zakup 30d z obiektywem 24-70 sigmy 2.8 swiatełkomam nadzieje ze to był dobry pomysł
pozdrowionka i jeszcze raz dzieki za pomoc
)
krok w tyl?? brzmi to tak jakby 400d przewyzszalo 30ke... to nie ta liga! jezeli kogos nie stac na nowego 40d to kapitalna okazja kupic teraz trzydiestke, ceny na alllegro sa naprawde zachecajace :-) nie patrz na megapiksele i odkurzacz, patrz na ergonomie i to co ten aparat z soba niesie... ja przechodzilem z 350d na 30d i nie zaluje tej decyzji a kupowalem 30ke po duzo wyzszej cenie...
edit. zamiast tej sigmy chyba lepiej bys sie wstrzelil w tamrona... ale niech Ci wszystko dobrze sluzy!
wielkie dzieki 30d dostałem za 2750 nowka a 400d sprzedałem za 2400 z gripem wiec mysle ze dobrzea odnosnie tamrona to nie mam za bardzo przekonania moze to tylko moje odczucia:/ takze zycze miłego fotografowania
pozdrowienia
piekna okazja i piekna zamiana, zycze rowniez udanych fotek i radosci z trzymania ''normalnego'' gripa![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Witam Wszystkich!
Pytanie jak w temacie.Mam ok.pól rocznego 400D+grip.Jestem z niego zadowolony poza jednym-wielkością.
Po kupnie gripa myślałem,że to mi wystarczy,ale się przeliczyłem.30D jest trochę starszy,ale mnie i tak odpowiada.Interesuje mnie Wasz opinia na ten temat:czy zrobilibyście to,co zamierzam???Oczywiście mam na myśli niezbyt duży przebieg w 30D.