Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: W jakie filtry sie zaopatrzyc(najbardziej przydatne)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    strasznie kombinujesz a nie masz malych dzieci, ktore przy kazdej okazji pakuja swoje male paluszki (z wiecznie brudnymi i nieobcietymi pazurkami) w obiektyw?

kamienilom kamieniolomem, ale jak mam robic zdjecie dziecku to UV-ka jest absolutnie niezbednym wyposazeniem
    Hm. no fakt, nie mam dzieci. Ale paluszkiem może zatłuścić tak samo i filtr, na pewno go nie porysuje. I co, wtedy, trzeba przestać robić zdjęcia albo zdjąć filtr. Albo wyczyścić filtr. Równie dobrze można wyczyścić soczewkę obiektywu. Źle wyczyszczony filtr bardziej popsuje zdjęcie niż podobnie wyczyszczona soczewka.
    Szkło jest na prawdę twarde, powłoki również nie są z folii. One po to są, by chronić obiektyw nie tylko od promieni pod różnymi kątami ale i utwardzają. Po przedmuchaniu z pyłu gruchą i chuchnięciu wszytko da się wytrzeć miękką ścierą bądź wacikiem bawełnianym (ostatnio przetestowałem, to się sprawdza, tylko potem trzeba znowu wydmuchać paprochy z waty)

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Podobnie koty tylko pazurki grozniejsze . A minek kombinuje bo tak fanatycznie broni swoich niektorych przekonan ze az pod trollizm czasami podchodzi .
    Nie no, pazury bywają ostre, skórę zarysują, ale szkła to raczej nie, bez przesady.
    Aha, fanatycznie, kurde. Tak uważam po prostu i sądzę że mam rację i już. Jeśli myślicie inaczej, to albo nie macie racji albo macie ją swoją, ale to Wasz problem :P
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    sam jestem przeciwnikiem uv ale wbrew swoim zasadom zalozylem taki filtr na C 10-20 bo fotografujac z bliska balem sie,ze w koncu wjade soczewka w fotografowany obiekt
    Mi się zdarzyło puknąć kogoś w głowę osłoną od sigmy 20mm (-:
    Ostatnio edytowane przez minek ; 31-08-2007 o 02:32 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów