Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Strony internetowe do rejestracji

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

o to główny kłopot tej ustawy

USTAWA
    z dnia 26 stycznia 1984 r.
    Prawo prasowe.
    (Dziennik Ustaw z 7 lutego 1984 r.)

Wtedy internetu w Polsce po prostu nie było.

A neistety każda władza jak próbuje zmienić prawo prasowe, to próbuje to robić bez JAKIEJKOLWIEK konsultacji z dziennikarzami... co jest późneij obśmiewane przez nich w prasie/telewizji/radiu/internecie itp.

Skutkuje to tym, że ciągle działamy wg ustawy z 1984 roku.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    A neistety każda władza jak próbuje zmienić prawo prasowe, to próbuje to robić bez JAKIEJKOLWIEK konsultacji z dziennikarzami...
    poprawilem, zeby podkreslone bylo to co jest tu kluczowe.

propaganda to bardzo wazny skladnik wladzy, ktora "musi" dzialac w uwarunkowaniach demokratycznych. a media rzadowe to dobre media, zas antyrzadowe zawsze byly i beda "czyrakiem na dupie", a nadaktywna praca w nich latwa droga do grobu delikwenta badz jego rodzine.

wszelkie podobienstwa do ksiazek historycznych gnojacych III Rzesze sa nieprzypadkowe
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar -Wolf-
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    a przyszło mi do głowy jeszcze coś takiego, mianowicie co jak postawimy sobie stronę na zagranicznym serwerze? Ten bzdurny przepis będzie działał tak czy siak?
    Z tego co mi dziś kumpel tłumaczył, strona będąca na zagranicznym serwerze podlega pod przepisy prawne państwa, na terenie którego jest ten serwer czyli przepis nie będzie działał. Ja mam zamiar z tego skorzystać i prawdopodobnie przeniosę galerię na jakiś zagraniczny serwer.
    Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

to już jakiś plus...
    350D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    to już jakiś plus...
    ze kretynskie prawo pozbawi potencjalnych dochodow polskich providerow, a tym samym zmniejszy przyplywy budzetu z podatkow?

ja nie twierdze, ze chodzi tu o jakies ogromne kwoty, bo w koncu internet to w Polsce wciaz (po "tylko" 15 latach od wprowadzenia za Odre) dobrobyt dla tych kilku procent "wyksztalciuchow"... ale co by nie mowic, dochodzimy do sytuacji paradoksalnej, w ktorym prawo moze sluzyc jako bicz na duze podmioty i przepedza podmioty male
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ze kretynskie prawo pozbawi potencjalnych dochodow polskich providerow, a tym samym zmniejszy przyplywy budzetu z podatkow?

ja nie twierdze, ze chodzi tu o jakies ogromne kwoty, bo w koncu internet to w Polsce wciaz (po "tylko" 15 latach od wprowadzenia za Odre) dobrobyt dla tych kilku procent "wyksztalciuchow"... ale co by nie mowic, dochodzimy do sytuacji paradoksalnej, w ktorym prawo moze sluzyc jako bicz na duze podmioty i przepedza podmioty male
    nie no bez przesady, nie wierze że jakaś znaczna grupa użytkowników serwerów będzie się przenosić, to prawo istnieje już ponad 20 lat i nie sądze że akurat teraz po orzeczeniu sądu wszyscy zaczną je przestrzegać...
    350D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I po krzyku:

"w Prawie prasowym istnieje definicja prasy, która mówi o publikacji periodycznej, która nie tworzy zamkniętej jednorodnej całości, ukazującej się nie rzadziej niż raz do roku, opatrzonej stałym tytułem albo nazwą, numerem bieżącym i datą.(...)nie każda strona internetowa i nie każdy blog spełnia powyższą definicję."

http://di.com.pl/news/17480,Nie_wszy...jestracji.html

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów