O ustawie oczywiscie. Rozumiem, ze wladza ustawodawcza wyprodukowala takie cos, Sad to tylko zinterpretowal, bo taka jego rola.Zamieszczone przez akustyk
Zgoda. Orzeczenie jest takie jakie musi byc w ramach obowiazujacej ustawy.Zamieszczone przez akustyk
Zgoda jesli to dotyczy faktycznie informacyjnych portali, jak wp onet, czy temu podobne. Teraz tylko pytanie, co wynika za tego (prawa i obowiazki), ze portal jest zarejestrowany w sadzie tak jak gazeta.Zamieszczone przez akustyk
Do tego pojawia sie prawdopodobnie szalenie ciezki problem prawny. Co juz jest portalem informacyjnym co nie. Czy np to forum jest takim portalem inforamcyjnym?? Sa tu komercyjne reklamy, dzieki ktorym mozna oplacic hosting itp. A co jesli Hazanowi zostanie na koniec roku 100PLN z reklam, ktorych nie wydal na hosting, itd, etc. Jest juz wtedy komercyjne czy jeszcze nie. A taki onet.pl moze latami jechac na stracie i ktos musi do niego dokladac. To jest komercyjny czy nie.
Ja nie wiem jakie zobowiazani wobec panstwa ma gazeta (po za podatkami). Ale mysle, ze wlasciciel onet'u podatki tez placi.Zamieszczone przez akustyk
Ano. Wyksztalciuchy pisza po tym internecie....Zamieszczone przez akustyk
Czy bycie zarejestrowanym w sadzie portalem(gazeta), nie wymusza posiadania jakichs koncesji, w stylu na nadawanie TV/RTV?? Bo koncesje zawsze mozna odebrac za jakies perdoly, ergo zamknac portal.
Zamieszczone przez akustyk
Po bublu ktory wypusicili widac ze to bedzie wlasnie b. trudne ;-)Zamieszczone przez akustyk
Nie o to mi chodzi. Takie Ziobro wraca se do domu i pisze jako prywatna osoba blog'a. Jesli to sie lapie pod ta bubel-ustawe jako cos co wymaga rejestracji w sadzie, kazdy bloger, takoz Ziobro czy inszy oszolom, dzial niezgodnie z rzeczona ustawa, czyli moze podlegac karze grzywny/wiezienia.Zamieszczone przez akustyk
A to lekuchny paradoks, zeby wladza ktora ustawe napisala, po godzinach ja sama lamala ;-))
Marcin
Marcin