Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: ProShow Gold + płyta DVD

Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

Ostatnio robiłem prezentację złożoną z 4 innych (menu) i w zakłdace DiscBurning zamiast zapisu na DVD wybrałem ISO Image File, następnie zapis obrazu na DVD przy pomocy ImgBurn, zero problemów. Może warto spróbować?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sproqet Zobacz posta
    1. Tworzysz sobie np. 2 prezentacje
    - pakujesz zdjęcia na dolny pasek
    -Tworzymy pierwszą
    2. Executable – zakładka MENUS
    - tam wybierasz sobie tło do menu
    - Ilość miniaturek , w naszym wypadku 2 (two thumbnails center)
    3. Executable – zakładka SHOWS
    - z prawej strony masz set menu thumbnails
    - i masz opcje
    - slide from show
    - image from file
    Tutaj wybierasz miniaturki do menu. Albo będą pokazywane ze wszystkich zdjęć – pierwsza opcja, albo wybierzesz plik na stałe.
    - wybierasz miniaturkę do jedne z prezentacji.
    4. Dajesz CREATE
    5. Naciskasz NEW i on się zapyta czy przed zamknięciem zapisać gdzieś przygotowaną prezentację. Wskazujesz mu dowolne miejsce.
    6. Tworzysz drugą prezentację dokładnie tak samo jak pierwszą pkt 3-5
    7. Jak masz już zapisane wszystkie prezentacje na dysku otwierasz dowolną z nich
    8. EXECUTABLE – SHOWS i dodajesz drugą. Przesuwając góra dół może ustawić kolejność w menu
    9. Dajesz CREATE i on tworzy 1 z dwóch – scala je
    10 Koniec

11 Dajesz DVD disk i on tworzy to co ja napisałem w poście
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

No jakby to było takie oczywiste to bym się nie pytał Jak dałem zapis na DVD to mi stworzył pliki na dysku, a nie nagrał płytę.
    Jak możesz kolego to napisz mi jak mam to zrobić
    zanaczyłeś w dolnym oknie "dvd"?
    po dodaniu zdjęć np z domu ustawisz przejścia, muzykę i robisz SAVE AS np "dom" :-)
    dalej robisz tak samo z kolejnymi i za każym razem save as,
    nastepnie create dvd i w zakladce "show" dodajesz zrobione prezentacje, dom, plener itp.
    klikasz na inne zakladki ustawisz tlo , pal lub secam :-) i inne bajery
    wkladasz plytę, klikasz create i i dziesz na piwo:-)
    ja tak mam..
    Heniek

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zainstaluj PSG jako admin. Inaczej może ją widziećale nie ma do niej dostępu.
    ArtMag

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Kolejne spostrzeżenia dotyczące nagrywania płyt DVD
    Wczoraj chciałem nagrać próbne prezentacje. Stworzyłem 2 z 3 zdjęciami każda i podłożyłem jakiś tam utwór. Wcisnąłem stwórz DVD i... wypalił. Sprawdzałem w stacjonarnym DVD i wszystko gra.
    Uradowany postanowiłem nagrać całą moją prezentację. Jest tego około 800 zdjęć 20 utworów w 4 prezentacjach łączących się w jedną. Dałem wypal na DVD. No i się zaczęło zgrywanie prezentacji do plików (tak jak opisałem wyżej). Po zakończonym zgrywaniu prezentacja miała 2,5 GB więc na płytkę wchodzi.
    Nagle wyskoczyło okienko:
    DVD DISK FAILED
    i nici z prezentacji.Chyba trzeba wszystko od nowa renderować.

W ustawieniach zmieniałem rozdzielczość na 1200x800, ale to chyba nie od tego zależy wysypanie się programu.

I jak to mam nagrać? Jak chce puścić pliki które on stworzył w nero to on ich nie rozpoznaje. Jak tworzyłem obraz płyty to nero również tego nie widzi.

Zbliża się klapa... a mam jeden dzień
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    zanaczyłeś w dolnym oknie "dvd"?
    po dodaniu zdjęć np z domu ustawisz przejścia, muzykę i robisz SAVE AS np "dom" :-)
    dalej robisz tak samo z kolejnymi i za każym razem save as,
    nastepnie create dvd i w zakladce "show" dodajesz zrobione prezentacje, dom, plener itp.
    klikasz na inne zakladki ustawisz tlo , pal lub secam :-) i inne bajery
    wkladasz plytę, klikasz create i i dziesz na piwo:-)
    ja tak mam..
    W dolnym oknie? Na ekranie głównym mam po lewej stronie Drzewo katalogów + minaturki zdjęć, na dole mam zdjęcia, które są w danej prezentacji a z prawej strony mam podgląd prezentacji. I chodzi oto żeby w tym podglądzie zaznaczyć DVD? A czy to ma takie wielki znaczenie?
    Program nie jest jakoś za bardzo skomplikowany. Rozgryzienie go zajęło mi około 2 dni. Potrafię zrobić dużo oprócz nagrania płyty

A tak na marginesie to czy można zmienić rozdzielczość? Czy 720x480 nie będzie za mała do oglądania na TV?
    Ostatnio edytowane przez Sproqet ; 30-08-2007 o 07:50 Powód: Automerged Doublepost
    ---------------------------
    stopka

Uzależniony

Domyślnie

w pracy nie mam tego programu więc szczegółowo wszystkiego Ci nie opiszę ale jak chcesz pogadać przez telef. to zapraszam na priv, tak mogę pomoc.
    720 x 480 wystarcza chyba że masz jakis lcd na scianie:-)
    jesli masz do wyboru: cd, dvd lub exe to ma to znaczenie przy wyborze prezentacji.
    program jest legal?
    Heniek

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Nie mogę odpowiedzieć na ostatnie pytanie
    Spróbuje to jeszcze raz dzisiaj wszystko poustawiać, ale jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to zapraszam do rozmowy...
    stopka

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Standard DVD ma 720 x 480 pix. Nie da się nagrać DVD w większej rozdzielczości. Może następna wersja będzie wspierać standard HD.
    ArtMag

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

No to mam chyba ostatnie pytanie... Jak sie okaże że nie można rozbić tego co chce to kończy się moja przygoda z tym programem.

Stożyłem prezentację i dałem mu aby zrobił obraz płyty DVD. No i wszystko ładnie zrobił, powstały katalogi

H:\KIM\Prezentacja\Dom_psdata\mpg2_720x480_29970fp s_4578324bps_a1_d1_c8000\
    H:\KIM\Prezentacja\Kosciol_psdata\mpg2_720x480_299 70fps_4578324bps_a1_d1_c8000\
    i jeszcze dwa - w sumie 4.
    No ale w końcowej fazie tworzenia obrazu zabrakło mu miejsca na HDD i pojawiło się okienko

DVD DISK FAILED

No i tera moje pytanie, od którego wiele zależy.

Czy można użyć stowrzonych przez program katalogów z plikami i stożyć tylko obraz płyty? Czy trzeba jeszcze raz czekać, renderować - trwa to kilka godzin.
    stopka

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Mag Zobacz posta
    Standard DVD ma 720 x 480 pix. Nie da się nagrać DVD w większej rozdzielczości. Może następna wersja będzie wspierać standard HD.
    Male sprostowanie "standard dvd" czyli PAL nie tylko dvd ale tez tV itd. ma 720x576
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sproqet Zobacz posta
    No to mam chyba ostatnie pytanie... Jak sie okaże że nie można rozbić tego co chce to kończy się moja przygoda z tym programem.

Stożyłem prezentację i dałem mu aby zrobił obraz płyty DVD. No i wszystko ładnie zrobił, powstały katalogi

H:\KIM\Prezentacja\Dom_psdata\mpg2_720x480_29970fp s_4578324bps_a1_d1_c8000\
    H:\KIM\Prezentacja\Kosciol_psdata\mpg2_720x480_299 70fps_4578324bps_a1_d1_c8000\
    i jeszcze dwa - w sumie 4.
    No ale w końcowej fazie tworzenia obrazu zabrakło mu miejsca na HDD i pojawiło się okienko

DVD DISK FAILED

No i tera moje pytanie, od którego wiele zależy.

Czy można użyć stowrzonych przez program katalogów z plikami i stożyć tylko obraz płyty? Czy trzeba jeszcze raz czekać, renderować - trwa to kilka godzin.
    zrob sobie w tym, mniej opcji, ale prosty w obsłudze:
    http://www.idg.pl/ftp/pc_5966/FotoOffice.3.0.html
    Heniek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów