Ostatnio robiłem prezentację złożoną z 4 innych (menu) i w zakłdace DiscBurning zamiast zapisu na DVD wybrałem ISO Image File, następnie zapis obrazu na DVD przy pomocy ImgBurn, zero problemów. Może warto spróbować?
Ostatnio robiłem prezentację złożoną z 4 innych (menu) i w zakłdace DiscBurning zamiast zapisu na DVD wybrałem ISO Image File, następnie zapis obrazu na DVD przy pomocy ImgBurn, zero problemów. Może warto spróbować?
zanaczyłeś w dolnym oknie "dvd"?
po dodaniu zdjęć np z domu ustawisz przejścia, muzykę i robisz SAVE AS np "dom" :-)
dalej robisz tak samo z kolejnymi i za każym razem save as,
nastepnie create dvd i w zakladce "show" dodajesz zrobione prezentacje, dom, plener itp.
klikasz na inne zakladki ustawisz tlo , pal lub secam :-) i inne bajery
wkladasz plytę, klikasz create i i dziesz na piwo:-)
ja tak mam..
Heniek
Zainstaluj PSG jako admin. Inaczej może ją widziećale nie ma do niej dostępu.
ArtMag
Kolejne spostrzeżenia dotyczące nagrywania płyt DVD
Wczoraj chciałem nagrać próbne prezentacje. Stworzyłem 2 z 3 zdjęciami każda i podłożyłem jakiś tam utwór. Wcisnąłem stwórz DVD i... wypalił. Sprawdzałem w stacjonarnym DVD i wszystko gra.
Uradowany postanowiłem nagrać całą moją prezentację. Jest tego około 800 zdjęć 20 utworów w 4 prezentacjach łączących się w jedną. Dałem wypal na DVD. No i się zaczęło zgrywanie prezentacji do plików (tak jak opisałem wyżej). Po zakończonym zgrywaniu prezentacja miała 2,5 GB więc na płytkę wchodzi.
Nagle wyskoczyło okienko:
DVD DISK FAILED
i nici z prezentacji.Chyba trzeba wszystko od nowa renderować.
W ustawieniach zmieniałem rozdzielczość na 1200x800, ale to chyba nie od tego zależy wysypanie się programu.
I jak to mam nagrać? Jak chce puścić pliki które on stworzył w nero to on ich nie rozpoznaje. Jak tworzyłem obraz płyty to nero również tego nie widzi.
Zbliża się klapa... a mam jeden dzień
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W dolnym oknie? Na ekranie głównym mam po lewej stronie Drzewo katalogów + minaturki zdjęć, na dole mam zdjęcia, które są w danej prezentacji a z prawej strony mam podgląd prezentacji. I chodzi oto żeby w tym podglądzie zaznaczyć DVD? A czy to ma takie wielki znaczenie?
Program nie jest jakoś za bardzo skomplikowany. Rozgryzienie go zajęło mi około 2 dni. Potrafię zrobić dużo oprócz nagrania płyty
A tak na marginesie to czy można zmienić rozdzielczość? Czy 720x480 nie będzie za mała do oglądania na TV?
Ostatnio edytowane przez Sproqet ; 30-08-2007 o 07:50 Powód: Automerged Doublepost
---------------------------
stopka
w pracy nie mam tego programu więc szczegółowo wszystkiego Ci nie opiszę ale jak chcesz pogadać przez telef. to zapraszam na priv, tak mogę pomoc.
720 x 480 wystarcza chyba że masz jakis lcd na scianie:-)
jesli masz do wyboru: cd, dvd lub exe to ma to znaczenie przy wyborze prezentacji.
program jest legal?
Heniek
Nie mogę odpowiedzieć na ostatnie pytanie![]()
Spróbuje to jeszcze raz dzisiaj wszystko poustawiać, ale jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to zapraszam do rozmowy...
stopka
Standard DVD ma 720 x 480 pix. Nie da się nagrać DVD w większej rozdzielczości. Może następna wersja będzie wspierać standard HD.
ArtMag
No to mam chyba ostatnie pytanie... Jak sie okaże że nie można rozbić tego co chce to kończy się moja przygoda z tym programem.
Stożyłem prezentację i dałem mu aby zrobił obraz płyty DVD. No i wszystko ładnie zrobił, powstały katalogi
H:\KIM\Prezentacja\Dom_psdata\mpg2_720x480_29970fp s_4578324bps_a1_d1_c8000\
H:\KIM\Prezentacja\Kosciol_psdata\mpg2_720x480_299 70fps_4578324bps_a1_d1_c8000\
i jeszcze dwa - w sumie 4.
No ale w końcowej fazie tworzenia obrazu zabrakło mu miejsca na HDD i pojawiło się okienko
DVD DISK FAILED
No i tera moje pytanie, od którego wiele zależy.
Czy można użyć stowrzonych przez program katalogów z plikami i stożyć tylko obraz płyty? Czy trzeba jeszcze raz czekać, renderować - trwa to kilka godzin.
stopka
zrob sobie w tym, mniej opcji, ale prosty w obsłudze:
http://www.idg.pl/ftp/pc_5966/FotoOffice.3.0.html
Heniek