Kolejne spostrzeżenia dotyczące nagrywania płyt DVD
Wczoraj chciałem nagrać próbne prezentacje. Stworzyłem 2 z 3 zdjęciami każda i podłożyłem jakiś tam utwór. Wcisnąłem stwórz DVD i... wypalił. Sprawdzałem w stacjonarnym DVD i wszystko gra.
Uradowany postanowiłem nagrać całą moją prezentację. Jest tego około 800 zdjęć 20 utworów w 4 prezentacjach łączących się w jedną. Dałem wypal na DVD. No i się zaczęło zgrywanie prezentacji do plików (tak jak opisałem wyżej). Po zakończonym zgrywaniu prezentacja miała 2,5 GB więc na płytkę wchodzi.
Nagle wyskoczyło okienko:
DVD DISK FAILED
i nici z prezentacji.Chyba trzeba wszystko od nowa renderować.
W ustawieniach zmieniałem rozdzielczość na 1200x800, ale to chyba nie od tego zależy wysypanie się programu.
I jak to mam nagrać? Jak chce puścić pliki które on stworzył w nero to on ich nie rozpoznaje. Jak tworzyłem obraz płyty to nero również tego nie widzi.
Zbliża się klapa... a mam jeden dzień
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W dolnym oknie? Na ekranie głównym mam po lewej stronie Drzewo katalogów + minaturki zdjęć, na dole mam zdjęcia, które są w danej prezentacji a z prawej strony mam podgląd prezentacji. I chodzi oto żeby w tym podglądzie zaznaczyć DVD? A czy to ma takie wielki znaczenie?
Program nie jest jakoś za bardzo skomplikowany. Rozgryzienie go zajęło mi około 2 dni. Potrafię zrobić dużo oprócz nagrania płyty
A tak na marginesie to czy można zmienić rozdzielczość? Czy 720x480 nie będzie za mała do oglądania na TV?