http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
jesli w każdym zdjęciu nagiego dziecka widzi się elementy pedofilii jest to efekt skrzywienia nowoczesną kultura z jednej strony oferująca rozluźnienie obyczajowe a z drugiej wyraźne kategoryzowanie i nazywanie pewnych zjawisk.... w/g mnie jest to oczywiste rozdwojenie jaźni i fałszowanie odbioru rzeczywistości.... gdyby nie powstało pojęcie pedofilii i jasne określenie co nią jest (a wiadomo, że np zdjęcia lub filmy pokazujące dzieci w trakcie stosunku etc. jest ewidentym złamaniem nie tyle prawa ile dobrych zdrowych obyczajów) oglądalibyśmy te zdjęcia bez tak mocnych złych emocji i widzielibyśmy tylko nagie dzieci... a jeśli ktoś zauważa więcej to już jego problem.....
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Dla mnie zdjęcia są świetne. A porównywanie tych zdjęć do czegoś karanego i wydawanie wyroków przez niektórych tutaj jest dla mnie po prostu skutkiem medialnej nagonki jaką zaczął TVN - nie mowie, że źle robią, bo łapią dużo prawdziwych pedofilów (ludzi po prostu chorych), ale zryli berety połowie społeczeństwa i teraz co druga osoba jak zobaczy nagie dziecko to zakrywa oczy z przerażeniem i niesmakiem... Jeszcze trochę i będziemy zmieniali pieluchy i myli nasze dzieci w opaskach na oczy i w sposób bezdotykowy. Helouuu!?? Tak nas stworzono. Tacy jesteśmy.
Jatzzek sorry ale Twoje podejście do tej sprawy jest śmieszne.
Sam zrobiłeś tą tabele? - w tym wieku to ma robić, w tym wieku to... A gdzie jest w tej tabeli możliwość bycia modelem? uhh masakra. Nie widzę kompletnie powiązania w tym wszystkim. Ehh ide sie napić ;]
Akurat TVN nie ma nic z tym wspolnego tak po prostu sie porobilo ostatnio w krajach wysoko rozwinietych. Byl kiedys artykul o 6-7 letnim chlopcu ktory na lekcji dotknal kolezanke w okolice tylka (w ramach zaczepki) i zostal na 1 tydzien zawieszony za "molestowanie seksualne". Sprawa miala miejsce w USA ale u nas niedlugo tez tak bedzie.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Dla twojej informacji: nie mam telewizora i nie ogladam telewizji. Szkoda czasu. Wyprzedzajac twoje skroty myslowe: nie czytam rowniez Naszego Dziennika. Mam po prostu swoje zdanie i potrafie go bronic.
Gdakasz jak Lepper. Porownales zdjecia nagich dzieci pozujacych jak dojrzale kobiety do nagosci dziecka, ktora jest codziennoscia w kazdej normalnej rodzinie. Takie przeniesienie ciezaru to zwykla demagogia. I jeszcze raz wczytaj sie w to co napisalem. Spolecznosc sfotografowana przez Sturges'a nie traktuje nagosci dzieci jako temat tabu, ktory moze byc poruszany tylko w gronie rodziny. Dlatego w tamtej spolecznosci ocena tych zdjec jest zupelnie inna - jest to zrozumiale. W naszej kulturze zdjecia nagich dzieci, ktore pozujaca jak dorosle osoby sa trudne do zaakceptowania i zastanow sie sam dlaczego, bo nie lubie sie powtarzac.Zamieszczone przez Venio
Ja sobie zadnej tabeli nie robie. Ale prawo ma scisle okreslone zapisy - jesli do tego pijesz. Kazdy sam ocenia, ktore zdjecie, w jego ocenie, przekracza pewne granice, a ktore nie. Ja sie nie smieje z twojego zdania ale widze, ze ty z mojego owszem. Powtorze ci jeszcze raz: gdybym byl czlonkiem tamtej spolecznosci pewnie nie zobaczylbym niczego zdroznego w zdjeciach Sturges'a. Ale nie jestem i pewnie dlatego ciezko byloby mi zaakceptowac tego typu zdjecia moich dzieci. A tobie?Zamieszczone przez Venio
Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 02-09-2007 o 22:33
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Podobne prace tematycznie można również znaleźć w portfoliach Davida Hamiltona (zdaje się przytaczanego już na forum) i Sally Mann'a - (linki do zdjęć na dole arykułów). Każdy oceni wg siebie.
Masz racje to bylo nieeleganckie. Powinienem byl powiedziec "wypowiadasz sie jak Lepper" i za "gdakanie" przepraszam kolege Venio. Odpowiedzialem niezbyt ladnym chwytem retorycznym na chwyt retoryczny wykonany przez Venio (niestety bardzo czesto stosowany na forum publicznym, nad czym bardzo ubolewam) i to byl moj blad. Niemniej jednak prosilbym cie iczek abys ustosunkowal sie do innych moich wypowiedzi, o wiele istotniejszych w tej dyskusji? Poki co nie odpowiedziales na ani jedna...no oprocz niefortunnego "gdakania".
Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 08-09-2007 o 13:02
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Z tego co piszesz wynika IMHO, że to nie jest do końca twoje zdanie. To, że żyjemy w określonej społeczności (kulturze) nie zwalnia nas od myślenia, a w przypadku próby szufladkowania tych zdjęć, wydaje mi się, że najważniejszy jest kontekst.
Ten tekst powtarzany przez ciebie kilkakrotnie i podnoszony do roli argumentu w dyskusji, mnie po prostu rozwalił. Rozumiem, że wg ciebie, dzieci w wieku do 18 lat powinno się fotografować bawiące się w piasku z wiaderkiem i grabkami albo lalkami/misiami.Porownales zdjecia nagich dzieci pozujacych jak dojrzale kobiety do nagosci dziecka, ktora jest codziennoscia w kazdej normalnej rodzinie.
A tak w ogóle, to wg mnie zdjęcia są świetne.
Ostatnio edytowane przez Viracocha ; 08-09-2007 o 13:04