Jak dla mnie "lekkie' przegięcie, ze względu na wiek modelek (modeli?).
Jak dla mnie "lekkie' przegięcie, ze względu na wiek modelek (modeli?).
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
W sztuce cel nie musi, a wręcz nie powinien uświęcać środków.
W żadnym wypadku!
Wówczas to już nie jest sztuka![]()
Z takim podejsciem iczek to ja sie naprawde dziwie czemu piszesz 'sztuka' a nie 'Sztuka'.
Zdjecia sa po prostu pedofilskie, bo spelniaja wszystkie warunki zdjec pedofilskich. Taka fotograficzna pedofilia ale w ladnej oprawie. Nie sa wulgarne, wiec stad moze pojawiac sie niejednozacznosc oceny. Oczywiscie mozna zalozyc, ze autor chcial nam cos "opowiedziec" ale tak jest zawsze... nawet jesli na ekspozycji jest ludzka kupa na bialym talerzu. Moje ocena artystycznej strony jest raczej niska. Tak jak ktos juz powiedzial: nie wystarczy zrobic dobry portret, trzeba zrobic szokujacy portret - wtedy mozna zaistniec. Musi byc wydarzenie. Troche jak u Dody, Madonny, Hilton i innych.
Gdyby wyobrazic sobie, ze tematem sa ubrane dzieci to zdjecia sa po prostu slabe.
EDIT:
A moze to jest jakas komuna nudystow? Sa rozne spolecznosci, np. fetorianie, ludzie ktorzy z zasady nigdy sie nie myja.
Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 29-08-2007 o 19:55
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Fetorianie mnie zabiliHehe czego to sie czlowiek nie naczyta na CB.
A co do galerii to juz byla chyba kiedys taka dyskusja ... wyszlo na to ze niedlugo trzeba bedzie zamykac oczy i zakladac rekawiczki jak sie myje wlasne dziecko (tylu bylo zbulwersowanych nagim cialem dziecka). Ponadto ABW zamknie 3/4 spoleczenstwa za posiadanie albumow z czasow dziecinstwa gdzie kapiemy sie w wannie czy latamy z juwenaliami na wierzchu po plazy.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Zaraz, zaraz, nie tak szybko. Np. ja nie jestem zbulwersowany. Jednak część z tych zdjęć do mnie nie dociera i poza sylwetką nagiego dziecka nic tam nie ma, są po prostu słabe (powtarzam: niektóre) i te wywołują u mnie niesmak (z racji tematu), na miejscu Autora zrobiłbym poprostu lepszą selekcję.
Co do albumów rodzinnych/prywatnych - tam nadają się wszystkie (łącznie z tymi słabymi) z tej galerii, nie ma problemu. Porównywać albumy rodzinne do takich artystycznych i publicznych galerii aspirujących do miana sztuki? Moim zdaniem to chwyt poniżej pasa![]()
Nie porownywalem galerii i domowych albumow tylko wskazywalem na tendecje jaka sie pojawia od paru lat. Byl juz caly flejm na ten temat nie bede powtarzal przytoczonych tam agrumentow.
Jesli chodzi o zdjecia to faktycznie czesc jest moim zdaniem nieciekawa. Problem ze sztuka jest jednak taki ze odbior zdjecia zalezy od percepcji odbierajacego i czesto "nieobyci" nie rozumiejac przekazu klasyfikuja zdjecie jako slabe (co dalej przenosza na artyste). Skoro artysta wybral taki zestaw (i nie jest to kolejne folio z plfoto pelne róż i robaczków) to jestem ostrozniejszy z ocena. Wielokrotnie po latach wracalem do niektorych zdjec i okazywalo sie ze wczesniej po prostu do nich nie doroslem
Pozdrawiam
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Tak trochę zbaczając z głównego nurtu dyskusji i zatrzymując się na chwile nad ostatnimi słowami McKane:
"Problem ze sztuka jest jednak taki ze odbiór zdjęcia zależy od percepcji odbierającego i często "nieobyci" nie rozumiejac przekazu klasyfikują zdjęcie jako słabe (co dalej przenoszą na artystę)."
... chciałbym podkręcic trochę ten wątek, na kanwie wystawy Transfotografia, która obecnie odbywa się w Gdańsku.
I tam właśnie są zdjęcia, które "odarte" z idei całego przedsięwzięcia okazują się zwyczajną fotografia, którą robi każdy z nas bez wysiłku i kasuje z karty jako kolejny portret nikogo na ulicyAle ponieważ całość posiada umocowanie w jakiejś tam idei "przenikania światów" wiec wszystko da się podciągnąć pod Sztukę.
Tak i tutaj, Jock udowadnia w przytoczonym wywiadzie, ze jego spojrzenie na seksualność człowieka jest szersze od standardowego i on dostrzega to, czego my (biedne żuczki) nie widzimy
Tak to już jest z artystami i dziełem. Często bez ideologicznego podkładu nie istnieją.
Jak z jabłecznikiem - musi być ciasto aby był zjadliwy![]()