Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Filtr polaryzacyjny kołowy HS HMC PRO1 czy warto ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Tarnowska

Domyślnie Filtr polaryzacyjny kołowy HS HMC PRO1 czy warto ?

Witam dość poważnie zastanawiam się nad zakupem ww Filtra do Canon EF 24-70 f/2.8 L USM tylko nie wiem czy jest on wart swojej ceny czy kupić coś tańszego a w przyszłości mam zamiar kupić jakieś tele i czy nie lepiej zainwestować poźniej ?

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cześć, moim zdaniem jak do "elki" to tylko B+W MRC (używam taki 58 mm), nie warto psuć jakości obiektywu oszczędzając kilkadziesiąt złotych. Jeśli chcesz tańszy to jeszcze mogę polecić HOYA wielopowłokowy Super Quality (w zeszłym roku kupowałem: 67 mm za 350 zł). Dobra jakość, pierścień mosiężny, dobrze się czyści.
    Tyle z moich doświadczeń. Życzę ładnych zdjęć !

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Tarnowska

Domyślnie

Dzięki Krzy no ale ten filtr kosztuje 465 zł 77mm ;> poniżej masz link do niego czyli nie warto przeznaczać na niego pieniędzy ? http://www.d-photo.pl/sklep.cgi?id=4...&oper=3&list=1

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

A ile kosztował obiektyw?
    Dlaczego nie wybrałeś "kita"?

W sumie wystarczy ten:
    http://www.d-photo.pl/sklep.cgi?id=3...&oper=3&list=1
    to już tylko 380 zł. Różnica jest tylko taka, że pro ma jeszcze cieńsze szkło i przez to zmieśćił się gwint z przodu, ale chyba do polara nie wkręca się dodatkowych filtrów (ewentualnie można wkręcić najpierw inny, a później polar - ale po co?)
    Myślę że z tym obiektywem i filtrem chcesz uzyskać ładne krajobrazy i ciekawe zdjęcia w słońcu, i pewnie przydało by się gdyby były ostre...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Tarnowska

Domyślnie

Dzięki kolego wiec raczej cię posłucham a jak Ci sie sprawuje EF 70-200 4L? właśnie mam takie cacko kupić tylko sie zastanawiam czy nie wybrać czasem 17-40 4L bo będę sie brał za zdjęcia w kościele i boje sie ze z tym 24-70 będzie za wąsko

Uprawnienia umieszczania postów