Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: fotografia podwodna 8)

Domyślnie fotografia podwodna 8)

od paru lat nurkuje i zastanawiam sie czy mozna by focic pod wodą. Chodzi mi głównie o rolślini itp. Widziałem swego czasu na allegro nikonusa ale takie cacko to wydalek 9tys. Moze mozna moją 50'tke włozyć w jaką obudowe do foto. podwodnej. nie chce bic rekordów głebokości z aparatem, bo i tak głębiej jest ciemno jak w d.... dlatego wystarczyła by taka obydowa wytrzymyjąca do głebokości 10m. a moze jest jakieś inne, lepsze rozwiązanie?

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na pstryk.pl sprzedają także obudowy podwodne - chyba ikelite. Ale to pierońswo także jest drogie. aha, głowy nie dam, czy jest do 50-tki
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

a moze jakiś tani pstrykacz podwodny. Taki kompakt z zoomem. Na początek by mi pewnie wystarczył. Słyszał ktoś o czym takim?

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol
    dlatego wystarczyła by taka obydowa wytrzymyjąca do głebokości 10m.
    A zobacz taką obudowę http://www.adorama.com/EWUAMZ.html.
    Wytrzymuje do 10 m. i umożliwia zoom'owanie. Trzeba kupić jakąś małpkę i wypróbować.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

na tegorocznych targach Foto-Video w Łodzi byly piekne obudowy podwodne - prawdziwe potwory - rekim by sie wystraszyl ;-)

Domyślnie

p13ka ten link nie działa

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Domyślnie

macie moze jakieś doswiadczenia z fotografią podwodną jakich negatywów najlepiej uzywać No i zasadnicze pytanie, woda ma inna gęsość niżeli powietrze, w takim razie jak ustawiać ostrość AF sobie sam poradzi Czy moze przysłona na max ostność na np. 70cm i ostrzyć na zasadzie kijka (kijek przymontowany do aparatu i w momencie dotykania kijkiem fotografowanego obiektu jest 100% pewnośc ze będzie ostre, tylko wtakim wypadku to rybek siebie nie pofoce )

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I bedziesz mial na zdjeciach kijek. ;P
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

no tak.... widze ze nie dość jasno się wyraziłem. To nie ma być taki drewniany kijek tylko tworzywa. Taki zeby był przeźroczysty

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów