Witam czy warto kupic soczewki do aparatu 400D z kitem?
Chodzi mi o cos takiego:
http://allegro.pl/item229502177_cano..._makro_sta.htm
Witam czy warto kupic soczewki do aparatu 400D z kitem?
Chodzi mi o cos takiego:
http://allegro.pl/item229502177_cano..._makro_sta.htm
O to moj nowy sprzecik ...
Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi
http://allegro.pl/item228282631_cano...ro_statyw.html
Hmm czy to jest dobra cena? Jak za nowe? Bo uzywanych nie umiem znalesc ;/
Mogę Ci sprzedać swoje bo mam SOLIGOR 3 sztuki +1,+2,+4 dioptrie
tylko ja za nowe dałem 150 zł
EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl
mily zestaw (aczkolwiek nie super tani) to przejsciowka + mieszek/pierscienie i jakis prajmik np. 50 albo inny ~100 na m42.... taniej jak obiektyw, nie taki prosty w obsludze, ale efekry imponujace.
analog i prajmy.
cyfra gdzieś w kącie.
rozumiem kupuje te soczewki i ze tak zapytam gdzie je dokrecam?
Przod obiektywu?
A jak wyglada robienie zdjec z tymi soczewkami bez statywu?
Dokręcasz z przodu i robisz zdjęcia jak bez soczewek, tyle tylko, że podejdziesz bliżej do robala.
śmiało można walić bez statywu o ile jest dobre światło.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Jestem tu zdecydowanie nowym uzytkownikiem wiec nie chce zeby ktos mi wytknal to ze sie wymadrzam... doswiadczenie mam raczej bardzo duze... i moja rada : nie bawcie sie w takie soczewki, tele konwertery itp... nie warto nie podniesie to jakosci zdjec, nie jest warte zachowu nie wiem czy cena z allegro to duzo czy malo ale ja nawet malych pieniedzy bym nie inwestowal w tego typu zabawki... z tego co zrozumialem masz obiektyw z kit... uwierz to wystarczy do jakiegos tam macro na start, napewno wystarczy do tego zeby trenowac, cwiczyc i uczyc sie o co chodzi w macro fotogrqafi bo macroi fotografia to nie zdjecia psczoly, chrzaszcza czy biedronki... zamiast wydawac pieniadze na te soczewki zachowaj je zainwestuj w ksiazke o macro fotografi, z czasem moze uda ci sie nazbierac na jakis niedrogi obiektyw macro... a puki co duzo cwiczen, ogladanie zdjec macro przynajmniej przez 3o minut dziennie a zobaczysz ze po tygodniu bedziesz mial pomysly jak zrobnic, jak podejsc i co jak ma wygladac bedziesz wiedzial... i w koncu dojdziesz do takiego momentu ze bedziesz wiedzial jakie chcesz zdjecie zrobic, bedziesz widzial jak chcesz zeby wygladalo ale sprzet okaze sie za slaby i to ten znak ze juz czas pomyslec o obiektywie do macro....