Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat:
    " Exclamation Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło
    Witajcie,
    długo rozwodzilbym się na temat teoretycznych przyczyn tego co stalo sie z moją 30ką.
    Body poprostu pękło, najtrafniej opiszą to zdjęcia które umieścilem poniżej.
    W. mojej skromniej opinii nastapilo jakes zmęczenie materiału. Body bylo za mocno skrecony lub coś...
    Jak oddawalem aparat do sklepu w ktorym go kupowalem, powidziano mi ze to moze byc spowodowane zmiana temperatury (teraz jest cieplutko w naszych autkach) ale ta teze bym odrzucil... co wy myslicie?
    pomozcie.
    To co jest najbardziej niesamowite to to, ze to się stało samo.
    zauważcie jak odstaje "tylna ścianka" ponad 2 mm"

"Spadłeś mi człowieku z nieba!!"
    Mam identyczną sytuację. nabyłem 30-tke nówę w ostatnich dniach lipca i w mam ten sam problem. Chucham, dmucham na sprzęt (wielu twierdzi, że mam swira na tym punkcie) a tu naraz zauważyłem ryskę( W TYM SAMYM MIEJSCU). Myślałem, że to taki sam badziewny plastik jak w 350 i pozostaje biały ślad po paznokciu a później da sie zetrzeć. Aż tu na plenerku koledzy (lepiej widzący) mówią, że to pęknięcie.(mało mnie szlag nie trafił z "takich zartów" ). Ale to nie żart faktycznie pęknięcie jest i się powiększa. Oczywiście zgłosiłem do sklepu . Sklep walczy o wymianę a ja czekam.
    Proszę o kontakt na PM.
    Łączę sie w bólu i walce
    Janusz
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Moim zdaniem za duży skrót myślowy :-)
    Zatonął bo się zderzył z górą lodową.
    Jakby się nie zderzył, to by nie zatonął (bo przecież w przeciwieństwie do tego aparatu sam nie pęknął).
    Nawet nie wiesz jak sie mylisz.(obudowa 30-tki to nie Titanik a bubel, nawet pieszczot nie znosi okazuje się)
    Ostatnio edytowane przez januszP. ; 28-08-2007 o 17:44 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    "
    "Spadłeś mi człowieku z nieba!!"
    Mam identyczną sytuację. nabyłem 30-tke nówę w ostatnich dniach lipca i w mam ten sam problem. Chucham, dmucham na sprzęt (wielu twierdzi, że mam swira na tym punkcie) a tu naraz zauważyłem ryskę( W TYM SAMYM MIEJSCU). Myślałem, że to taki sam badziewny plastik jak w 350 i pozostaje biały ślad po paznokciu a później da sie zetrzeć. Aż tu na plenerku....
    Jeśli w rzeczywistości tak jest to proszę umieść tutaj zdjęcia Twojego pęknięcia.
    Mieszkamy blisko siebie i aparaty mogly pochodzic z tego samego zrodła. moze tej samej serii i byc kupione za tą samą ladą...

widze ze zamin ja pomyslalem Ty to juz zrobiles
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    Jeśli w rzeczywistości tak jest to proszę umieść tutaj zdjęcia Twojego pęknięcia.
    Mieszkamy blisko siebie i aparaty mogly pochodzic z tego samego zrodła. moze tej samej serii i byc kupione za tą samą ladą...

widze ze zamin ja pomyslalem Ty to juz zrobiles
    proponuje na PM wymienić sie nr serii, i miejscem zakupu. Dopóki nie mam decyzji o odmowie przyjęcia reklamacji nie będę szalał publicznie.

Uprawnienia umieszczania postów