Cytat:
" Exclamation Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło
Witajcie,
długo rozwodzilbym się na temat teoretycznych przyczyn tego co stalo sie z moją 30ką.
Body poprostu pękło, najtrafniej opiszą to zdjęcia które umieścilem poniżej.
W. mojej skromniej opinii nastapilo jakes zmęczenie materiału. Body bylo za mocno skrecony lub coś...
Jak oddawalem aparat do sklepu w ktorym go kupowalem, powidziano mi ze to moze byc spowodowane zmiana temperatury (teraz jest cieplutko w naszych autkach) ale ta teze bym odrzucil... co wy myslicie?
pomozcie.
To co jest najbardziej niesamowite to to, ze to się stało samo.
zauważcie jak odstaje "tylna ścianka" ponad 2 mm"
"Spadłeś mi człowieku z nieba!!"
Mam identyczną sytuację. nabyłem 30-tke nówę w ostatnich dniach lipca i w mam ten sam problem. Chucham, dmucham na sprzęt (wielu twierdzi, że mam swira na tym punkcie) a tu naraz zauważyłem ryskę( W TYM SAMYM MIEJSCU). Myślałem, że to taki sam badziewny plastik jak w 350 i pozostaje biały ślad po paznokciu a później da sie zetrzeć. Aż tu na plenerku koledzy (lepiej widzący) mówią, że to pęknięcie.(mało mnie szlag nie trafił z "takich zartów" ). Ale to nie żart faktycznie pęknięcie jest i się powiększa. Oczywiście zgłosiłem do sklepu . Sklep walczy o wymianę a ja czekam.
Proszę o kontakt na PM.
Łączę sie w bólu i walce
Janusz
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nawet nie wiesz jak sie mylisz.(obudowa 30-tki to nie Titanik a bubel, nawet pieszczot nie znosi okazuje się)