Wiecie co? to nowe body 40D wyglada tak jakby wlasnie w tym miejscu zostalo POPRAWIONE to jest dokladnie to miejsce!!!
Masakra! A niech mi tylko nie uznaja gwarancji w serwisie... Czesio powiedzialby "...Bedzie BUBA"
Wiecie co? to nowe body 40D wyglada tak jakby wlasnie w tym miejscu zostalo POPRAWIONE to jest dokladnie to miejsce!!!
Masakra! A niech mi tylko nie uznaja gwarancji w serwisie... Czesio powiedzialby "...Bedzie BUBA"
5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.
A ja myślę, że walka będzie ciężka i długa. Pewnie zakwalifikują to w serwisie jako uszkodzenie mechaniczne, nie podlegające naprawie gwarancyjnej. :-?
5DMKII
Sanki sa przykrecane.
http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=000xmg
http://www.conraderb.com/flashrepair/
Jak moja puszka upadla z ciezkawym szklem (24-70) uderzajac lampa (580ex) o ziemie na stopce nie ma sladu. Pekla nieco stopka lampy, ale nadal wszystko trzyma sie kupyW sumie mala wysokosc, w granicach 60cm ze stolika.
...
Może walka będzie ciężka i długa ale ja nie odpuszczę! body od momenty kiedy zgłosiłem leży w torbie nie używane a pękniecie jakby wyraźniejsze. A nówkę zakupiłem w ostatnim dniach lipca.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Moja puszka nie upadła nawet bez lampy. Więcej powiem nie była nawet uderzona. Wiec dywagacje ze stopką nie mają tutaj najmniejszego zastosowania.
Ostatnio edytowane przez januszP. ; 04-09-2007 o 14:39 Powód: Automerged Doublepost
No i nastał dzień walki.
Otrzymałem wiadomość, że body (kupione 31-07-2007r, zrobiono niespełna 300 zdjęć) nie podlega wymianie jak również naprawie gwarancyjnej, ponieważ uszkodzenie jest mechaniczne. I tutaj zadałem sobie pytanie czy może jestem już za stary i pewnych rzeczy nie kojarzę?. Bo o tym, że pęknięcie obudowy jest uszkodzeniem mechanicznym to ja wiedziałem od razu i nie musiałem na taką diagnozę czekać dwóch tygodni. Nawet przez myśl mi nie przeszło, ze pęknięcie obudowy może być urazem psychicznym!.
No i zacznie się walka i udowadnianie, że nie używałem aparatu jako granatu ćwiczebnego na szkoleniach terrorystycznych lub grup chcących obalić legalną władzę a w najlepszym wypadku do wbijania śledzi od namiotu!
Z jednej strony paradoks polega na tym, że ta część obudowy kosztuje niewiele a walka klienta, jaką musi stoczyć o obronę swoich praw, godności
( żeby nie dać zaszufladkować siebie jako naciągacza, oszusta, wiarołomcy i ostatniej plagi tego świata) i szacunku do swojej pracy, za której wynagrodzenie może kupić sobie „zabawkę”, urośnie do rozmiarów walki o wartość „najwyższą”.
Ale, pomimo, że: (cytując Stachurę)
-…”Wojna to będzie straszna, bo czas nas będzie chciał zniszczyć…”,
ja wierzę, że żadne „twarde dowody” nie będą działały na moją – jeszcze klienta i użytkownika zacnej firmy Canon - niekorzyść!
Na pewno żal i niemoc wpłynęła na niniejszą treść ale myślę, że nie ma w niej nic co kwalifikowałoby mnie do grona osób szalonych.
Janusz - tak Ci napisał sprzedawca, czy serwis Canona? Bo moim zdaniem uszkodzenie nie jest mechaniczne tylko wynika z wady materiałowej, ukrytej w chwili zakupu i jako taki podlega bezwzględnie rękojmi, nawet jeśli "gwarancja" mówi coś innego.
Słuchajcie jest decyzja w sprawie mojego aparatu!!!
Tak samo jak w przypadku JanuszaP. :
uszkodzenie mechaniczne nie podlega gwarancjii
koszt naprawy 1000zł!!!!!
ich chyba powaliło, co najgorsze teraz zacznie sie walka o udowodnienie ze to nie moja wina.
Kolejna strata czasu i nerwów, a i tak nie wiadomo czy się wygra skoro "specjaliści tak orzekli, to ich słowo jest święte", Ciekawe tylko, co by oni zrobili gdyby to im się stało... i nie znaliby przyczyny.
Co radzicie?
5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.
Ja mysle ze macie przechlapaneO ile osobiscie jestem w stanie uwierzyc w wade materialowa tak nie sadze zeby jakis serwis dal sie przekonac. Mozna powalczyc ale raczej bedzie bardzo ciezko w porywach do niemozliwe.
Majac 1.000 zl do zaplacenia to ja bym zakleil te dziure poxipolem i focil dalej.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296