Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 103

Wątek: Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Wiecie co? to nowe body 40D wyglada tak jakby wlasnie w tym miejscu zostalo POPRAWIONE to jest dokladnie to miejsce!!!
    Masakra! A niech mi tylko nie uznaja gwarancji w serwisie... Czesio powiedzialby "...Bedzie BUBA"
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To możliwe - ale w tym przypadku powinieneś być raczej dobrej myśli jeśli chodzi o Twoją 30-tke

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Daj znac czy naprawili ?

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

A ja myślę, że walka będzie ciężka i długa. Pewnie zakwalifikują to w serwisie jako uszkodzenie mechaniczne, nie podlegające naprawie gwarancyjnej. :-?
    5DMKII

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Sanki sa przykrecane.
    http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=000xmg
    http://www.conraderb.com/flashrepair/

Jak moja puszka upadla z ciezkawym szklem (24-70) uderzajac lampa (580ex) o ziemie na stopce nie ma sladu. Pekla nieco stopka lampy, ale nadal wszystko trzyma sie kupy W sumie mala wysokosc, w granicach 60cm ze stolika.
    ...

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lynx Zobacz posta
    A ja myślę, że walka będzie ciężka i długa. Pewnie zakwalifikują to w serwisie jako uszkodzenie mechaniczne, nie podlegające naprawie gwarancyjnej. :-?
    Może walka będzie ciężka i długa ale ja nie odpuszczę! body od momenty kiedy zgłosiłem leży w torbie nie używane a pękniecie jakby wyraźniejsze. A nówkę zakupiłem w ostatnim dniach lipca.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Sanki sa przykrecane.
    http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=000xmg
    http://www.conraderb.com/flashrepair/

Jak moja puszka upadla z ciezkawym szklem (24-70) uderzajac lampa (580ex) o ziemie na stopce nie ma sladu. Pekla nieco stopka lampy, ale nadal wszystko trzyma sie kupy W sumie mala wysokosc, w granicach 60cm ze stolika.
    Moja puszka nie upadła nawet bez lampy. Więcej powiem nie była nawet uderzona. Wiec dywagacje ze stopką nie mają tutaj najmniejszego zastosowania.
    Ostatnio edytowane przez januszP. ; 04-09-2007 o 14:39 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No i nastał dzień walki.
    Otrzymałem wiadomość, że body (kupione 31-07-2007r, zrobiono niespełna 300 zdjęć) nie podlega wymianie jak również naprawie gwarancyjnej, ponieważ uszkodzenie jest mechaniczne. I tutaj zadałem sobie pytanie czy może jestem już za stary i pewnych rzeczy nie kojarzę?. Bo o tym, że pęknięcie obudowy jest uszkodzeniem mechanicznym to ja wiedziałem od razu i nie musiałem na taką diagnozę czekać dwóch tygodni. Nawet przez myśl mi nie przeszło, ze pęknięcie obudowy może być urazem psychicznym!.
    No i zacznie się walka i udowadnianie, że nie używałem aparatu jako granatu ćwiczebnego na szkoleniach terrorystycznych lub grup chcących obalić legalną władzę a w najlepszym wypadku do wbijania śledzi od namiotu!
    Z jednej strony paradoks polega na tym, że ta część obudowy kosztuje niewiele a walka klienta, jaką musi stoczyć o obronę swoich praw, godności
    ( żeby nie dać zaszufladkować siebie jako naciągacza, oszusta, wiarołomcy i ostatniej plagi tego świata) i szacunku do swojej pracy, za której wynagrodzenie może kupić sobie „zabawkę”, urośnie do rozmiarów walki o wartość „najwyższą”.
    Ale, pomimo, że: (cytując Stachurę)
    -…”Wojna to będzie straszna, bo czas nas będzie chciał zniszczyć…”,
    ja wierzę, że żadne „twarde dowody” nie będą działały na moją – jeszcze klienta i użytkownika zacnej firmy Canon - niekorzyść!
    Na pewno żal i niemoc wpłynęła na niniejszą treść ale myślę, że nie ma w niej nic co kwalifikowałoby mnie do grona osób szalonych.

Bywalec

Domyślnie

Janusz - tak Ci napisał sprzedawca, czy serwis Canona? Bo moim zdaniem uszkodzenie nie jest mechaniczne tylko wynika z wady materiałowej, ukrytej w chwili zakupu i jako taki podlega bezwzględnie rękojmi, nawet jeśli "gwarancja" mówi coś innego.

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Słuchajcie jest decyzja w sprawie mojego aparatu!!!
    Tak samo jak w przypadku JanuszaP. :
    uszkodzenie mechaniczne nie podlega gwarancjii
    koszt naprawy 1000zł!!!!!
    ich chyba powaliło, co najgorsze teraz zacznie sie walka o udowodnienie ze to nie moja wina.
    Kolejna strata czasu i nerwów, a i tak nie wiadomo czy się wygra skoro "specjaliści tak orzekli, to ich słowo jest święte", Ciekawe tylko, co by oni zrobili gdyby to im się stało... i nie znaliby przyczyny.
    Co radzicie?
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja mysle ze macie przechlapane O ile osobiscie jestem w stanie uwierzyc w wade materialowa tak nie sadze zeby jakis serwis dal sie przekonac. Mozna powalczyc ale raczej bedzie bardzo ciezko w porywach do niemozliwe.

Majac 1.000 zl do zaplacenia to ja bym zakleil te dziure poxipolem i focil dalej.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów