Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 103

Wątek: Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    A przyjrzałeś się jak wyglądaja sanki tego pierwszego?
    Widzialem sanki ... odrapane i nic wiecej. Gdyby upadl na nie aparat (o sytuacji z zalozona lampa nie wspomne) powyginalyby sie we wszystkie strony. A one sa idealnie ulozone jakby dopiero co wyszly z fabryki. Poza tym na body nie ma ani jednej rysy otarcia czy czegos co swiadczyloby o upadku. Jedyna mozliwosc to plynny silny nacisk na gorna czesc aparatu ale skoro wlasciciel mowi ze tak nie bylo to nie bylo. Bez sensu wymyslac jakies glupawe historyjki w takiej sytuacji.

Wq$%# bym sie mocno jakby na moim body cos takiego sie pojawilo
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Widzialem sanki ... odrapane i nic wiecej.
    a widizałeś jak część tylnej ścianki odstaje, gdyby pękło od naprężeń -co głównie uwieżyłbym przy bardzo niskich temp. (pęknięcia kruche)- to byłaby rysa jak u JanuszaP a nie oderwany cały róg. No chyba, że właściciel ściągnął szkło i tak mocno dmuchnął w matryce, że az się tylna ścianka (pęknięta wcześniej ) odsunęłą A tak poważnie to imo lampa była przypięta i je...nął na lampę, pękł i tyle. To by tłumaczyło czemu nie ma ewidentnych rys od cegły jak sprawdza chciał sprzętem ofiarę zdzielić ale się odsunęła i tylko ściana podrapana. Lampę i tak uszkodzoną sprawca do rzeki wyrzucił jako potencjalny dowód, ale nurkowie juz przeszukują głębiny.
    Czy wygrałem batona...??

jeszcze raz powtarzam od pęknięcia nie robi się szczelina jakby ktoś tam śrubokręt wkładał

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Kurcze, teraz boje sie aparat brac do reki :P

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    a widizałeś jak część tylnej ścianki odstaje, gdyby pękło od naprężeń -co głównie uwieżyłbym przy bardzo niskich temp. (pęknięcia kruche)- to byłaby rysa jak u JanuszaP a nie oderwany cały róg. No chyba, że właściciel ściągnął szkło i tak mocno dmuchnął w matryce, że az się tylna ścianka (pęknięta wcześniej ) odsunęłą A tak poważnie to imo lampa była przypięta i je...nął na lampę, pękł i tyle. To by tłumaczyło czemu nie ma ewidentnych rys od cegły jak sprawdza chciał sprzętem ofiarę zdzielić ale się odsunęła i tylko ściana podrapana. Lampę i tak uszkodzoną sprawca do rzeki wyrzucił jako potencjalny dowód, ale nurkowie juz przeszukują głębiny.
    Czy wygrałem batona...??

jeszcze raz powtarzam od pęknięcia nie robi się szczelina jakby ktoś tam śrubokręt wkładał
    Stary no wez nie pisz takich rzeczy. Po pierwsze po co mialby wymyslac ??? Jaki to mialoby sens ?

Po drugie tak szczerze powiedz widziales kiedykolwiek body ktore upadlo z zalozona lampa ? Powiem Ci ze sanki po takim upadku wygladaja jak przod auta po walnieciu w drzewo. Ostatnio nawet kumplowi spadl w ten sposob aparat ... sanki do poprawy a lampa z polamana stopka pojechala na Zytnia.

Ponadto zobacz ze pojawilo sie 2 body uszkodzeniem w tym samym miejscu ? Jakie jest prawdopodobienstwo ze dwie osoby ktorym aparat upadl na lampe nagle postanowily z niewiadomych wzgledow wymyslac na publicznym forum ze to wada materialowa ?

P.S. Ale dodam tez ze i mnie sie to nie miesci w glowie prawde powiedziawszy
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 28-08-2007 o 18:06

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony

Domyślnie

Przygniotłem kiedyś kupionego raptem przed tygodniem nikona 801s. Miałem zwyczaj wozić aparat, gdy nie targałem pełnej torby, pod przednim siedzeniem. Bo nie spadnie już niżej i dawał się delikatnie przyblokować. Nie wiedziałem tylko, że siedzenia pasażera, kiedy składa je wysiadający z tyłu z dwudrzwiowej mazdy którą powoziłem epizodycznie, jadą do przodu by zrobić miejsce. Pękła obudowa pryzmatu, gdzieś tak na 2 centymetry. Na szczęście tylko zewnętrzna powłoka aparatu i w niczym to nie przeszkadzało. Całe lata nim robiłem, a zostało mi pamiątkowe zdjęcie uszkodzenia. Pęknięcie odrobinę podobne do omawianego:

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Nikon! A kysz!

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

jakby ktoś miał wątpliwości co do stanu mojego body to odpowiedzi mogą udzielić: Mac, Fotofil, Brylas, Earl Grey bo byliśmy na wspólnym plenerze jak to mi (niestety odkryli i uświadomili). Zgłosiłem to do sprzedawcy. I czekam na decyzje. Być może popełniam błąd nie używając go od tej pory i pęknięcie w bardzo niewielkim stopniu sie powiększa. Ale należy przypuszczać, że gdybym wyjął go z torby i zaczął używać normalnie stan jego pogorszył by sie znacznie. Ale nie używam świadomie, żeby nie prowokować u sprzedawcy, gwaranta, Canona zarzutów o upuszczeniu, kopaniu, rozjeżdzaniu, waleniu i wbijaniu gwoździ.(a tymczasem do łask wrócił poczciwy analog).
    Mój wiek nie pozwala na robienie sobie jaj z hobby i narzędzi do spełniania przyjemności jakie daje. Tym bardziej jak można sobie spełniać swoje marzenia po wielu latach używania tzw. narzędzi prostych czymś co chlubi się być zacną marką.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    Nikon! A kysz!
    Trochę mi wstyd....

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Stary no wez nie pisz takich rzeczy. Po pierwsze po co mialby wymyslac ??? Jaki to mialoby sens ?

Po drugie tak szczerze powiedz widziales kiedykolwiek body ktore upadlo z zalozona lampa ? Powiem Ci ze sanki po takim upadku wygladaja jak przod auta po walnieciu w drzewo. Ostatnio nawet kumplowi spadl w ten sposob aparat ... sanki do poprawy a lampa z polamana stopka pojechala na Zytnia.

Ponadto zobacz ze pojawilo sie 2 body uszkodzeniem w tym samym miejscu ? Jakie jest prawdopodobienstwo ze dwie osoby ktorym aparat upadl na lampe nagle postanowily z niewiadomych wzgledow wymyslac na publicznym forum ze to wada materialowa ?

P.S. Ale dodam tez ze i mnie sie to nie miesci w glowie prawde powiedziawszy
    no weż stary, trza by próby porobic i wtedy okaże się z jakiej wysokości (10cm 20cm 50cm ...itd ) upadki jakie uszkodzenia powodują. Poza tym patrza na zdjęcia jak część odstaje no chyba że gostek za lcd trzymał i pod własnym ciężarem się odchyliło. U JanuszaP jest rysa a to co innego. To jest uderzone i tyle. Nie mówie że gostek se sam zrobił ale może córka,syn , wqr..na żonka że sie stzrela inne laski ludb w najlepszym wypadku babcia nie zauważyła i w dobrej wierze słój z ogórkami do bagażnika na sprzęt wraziła...??

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no weż stary, trza by próby porobic i wtedy okaże się z jakiej wysokości (10cm 20cm 50cm ...itd ) upadki jakie uszkodzenia powodują. Poza tym patrza na zdjęcia jak część odstaje no chyba że gostek za lcd trzymał i pod własnym ciężarem się odchyliło. U JanuszaP jest rysa a to co innego. To jest uderzone i tyle. Nie mówie że gostek se sam zrobił ale może córka,syn , wqr..na żonka że sie stzrela inne laski ludb w najlepszym wypadku babcia nie zauważyła i w dobrej wierze słój z ogórkami do bagażnika na sprzęt wraziła...??
    No jak za LCD ? Wyobraz sobie sytuacje ... body peka od lewej strony ... nie zauwazasz tego. Przypinasz ciezkie szklo trzymasz normalnie prawa reka za uchwyt, a ciezar obiektywu odchyla od lewej caly fragment puszki. Nie daj Boze szarpniesz body gwaltownie z prawej do lewej i wyrwa gotowa. Szczegolnie ze zauwaz pekniecie tez jest na calym lewym boku body nie tylko od gory.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poza tym nadal nie rozwiazany jest problem po co to wymyslac i jak to mozliwe ze januszowiP ktory piescil swoje body delikatniej niz zone zrobilo sie to samo w tym samym miejscu Co tez mu upadlo dokladnie tak samo ?
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 28-08-2007 o 18:53 Powód: Automerged Doublepost

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów