Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Exclamation Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Witajcie,
    długo rozwodzilbym się na temat teoretycznych przyczyn tego co stalo sie z moją 30ką.
    Body poprostu pękło, najtrafniej opiszą to zdjęcia które umieścilem poniżej.
    W. mojej skromniej opinii nastapilo jakes zmęczenie materiału. Body bylo za mocno skrecony lub coś...
    Jak oddawalem aparat do sklepu w ktorym go kupowalem, powidziano mi ze to moze byc spowodowane zmiana temperatury (teraz jest cieplutko w naszych autkach) ale ta teze bym odrzucil... co wy myslicie?
    pomozcie.
    To co jest najbardziej niesamowite to to, ze to się stało samo.
    zauważcie jak odstaje "tylna ścianka" ponad 2 mm

duzy rozmiar:

http://radekk.com/30d/bok.jpg
    http://radekk.com/30d/gora.jpg
    help
    Ostatnio edytowane przez radioel ; 28-08-2007 o 11:48

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja widzę oba te same zdjęcia.
    Gdybys nie napisał że to stalo sie samoistnie to powiedziałabym że miał twarde lądowanie.

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Aha zauważcie jak cienki jest odlew na samej górze... czy to nie jest zastanawiające?
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O
    O rany, ale bubel !
    Myślę, że to przez wadliwe skręcenie poszczególnych części źle dopasowanych do siebie, albo przez wadę samego materiału.
    Niemniej, to jakiś kosmos w aparacie za trochę szmalu...
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No ten odlew jest cienki ale może tak jest w kazdym modelu? tego nie wiadomo.
    Pociesz sie że to niestety sie zdaża ja tak miałam z DVD dopiero trzeci model był oki.
    A moja 400d nie nacieszyłam sie długo bo po 30 zdjęciach zawiesiła sie ( wyskoczył eror 99) i juz sie nie odwiesiła , druga działa bez zarzutu

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Ale nie po to placi sie tyle kasiory zeby miec taki shit! pracowalem kupe czasu na nikonach i na canonach ... i ta ostatnia firma coraz czesciej mnie rozczarowuje...
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie no... serio. moje wrazenie po przesiadce z 10D na 30D: k* jaki plastik. 10-tka mozna bylo gwozdzie wbijac, a 30-tka to bym sie moze odwazyl wbijac kolki w zabawce mojej corki z Ikei

Canon mocno obnizyl jakosc wykonania xxD. a to powyzej chyba bolesnie uzmyslawia, ze w linii, gdzie kiedys sprzet byl przygotowany do obrony cywilnej, jest teraz plastikowa wydmuszka

watpie, zeby kolejny egzemplarz po wymianie mial miec taki sam problem, ale ten przyklad daje do myslenia
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No, mnie Canon nie rozczarowuje. Jeśli ci aparat nie upadł, to miałeś cholernego pecha. Nie myśl jednak, że to jest jakaś plaga, bo to by była afera jak diabli...
    Warto by było wysłać maila do Canon Europe, albo do samej Japonii ze zdjęciami i szczegółowym opisem i odpowiednim komentarzem, po prostu narobić huku!
    Jest konkurencja na rynku, niech się wytłumaczą, dlaczego w sprzęcie za 1200 ojro są części ze starego ruskiego budzika przetopionego na "magnesium body"...
    Ostatnio edytowane przez Paprochwbody ; 28-08-2007 o 12:09
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Canon może obniżył loty związane z budową aparatów ale popatrzcie ile kosztowało 10D a ile 30D. Elektronika tanieje ale aż takie obniżanie ceny musi być związane z kompromisami w mechanice.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie no... serio. moje wrazenie po przesiadce z 10D na 30D: k* jaki plastik. 10-tka mozna bylo gwozdzie wbijac, a 30-tka to bym sie moze odwazyl wbijac kolki w zabawce mojej corki z Ikei
    To prawda bo ja wlasnie przsesiadlem sie z 10D. W najukochanszej 10ce zmienilbym tylko 2 rzeczy: szybszy start i mniejsze szumy 6 mpx w zupelnosci mi wystarcza.

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów