Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Wątek: Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Panowie, ale co wy sobie, dzołki tutaj urzadzacie. na 10D spalem, jadlem, tluklem go po skalach i nie bylo sladow. slad pojawil sie dopiero jak aparat polecial z polmetrowej lawki i na kamieniu sie drapnal.

30D nie jest moze tej samej klasy wykonania, ale to nie jest jakas wydmuszka w stylu trabanta, gdzie sie trzeba modlic przy dotknieciu. bez przesady. to co, mam nie opierac glowe o plecak (dokladnie w miejscu gdzie wypada body) jak spie w schronisku, bo Canon sobie z xxD zrobil toy-camera?
    Patrzac na grubosc obudowy przy lampie ja bym nie opieral jednak No chyba ze chcesz miec dodatkowy schowek na karty za wyswietlaczem LCD :P
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Panowie, ale co wy sobie, dzołki tutaj urzadzacie. na 10D spalem, jadlem, tluklem go po skalach i nie bylo sladow. slad pojawil sie dopiero jak aparat polecial z polmetrowej lawki i na kamieniu sie drapnal.

30D nie jest moze tej samej klasy wykonania, ale to nie jest jakas wydmuszka w stylu trabanta, gdzie sie trzeba modlic przy dotknieciu. bez przesady. to co, mam nie opierac glowe o plecak (dokladnie w miejscu gdzie wypada body) jak spie w schronisku, bo Canon sobie z xxD zrobil toy-camera?
    I to jest chyba sedno sprawy!

Zablokowany

Domyślnie

Powodzenia panowie, współczuję. Moja 20 czysta na szczęście, uffff.

Coś już napisał Awatar Fotomaniac
    Miasto
    Lublin, Kazimierz Dolny

Domyślnie

Widząc stan mocowania lampy to raczej sprzęt nie jest specjalnie traktowany.
    Wygląda to na upadek niestety MZ

Pozdrówka
    fotografia & jazz

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotomaniac Zobacz posta

Pozdrówka
    Myslę, że niektórzy mają sprzęt poprostu po to żeby go używać. Dla wielu jest to narzędzie (o zgrozo!) pracy a nie tylko zabawka dla hobby (dla mnie tak). Niektórzy używaja nawet lamp zewnętrznych (podobno można) A jak się używa to się sanki rysują. (U Nikona nie bo oni doszli już dawno do tego wniosku doszli i nie lakierują sanek). Dlatego Fotomaniac myslę, że Twoja uwaga jest troszkę (a może i nie troszkę) nie na miejscu!
    Myśle, że nie powołasz się na tzw. "Twarde dowody".
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez januszP. ; 29-08-2007 o 06:58

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Sprawa robi się coraz ciekawsza - 2 przypadek. Tak czy inaczej pewne siły muszą działać aby coś pękło w takim miejscu - choćby siła ciężkości na założona lampę. Może nowym seriom 30-tek trafiły się słabe obudowy. W sumie jest to możliwe. Życzę pozytywnej opinii a co za tym idzie wymiany puszek dla obu Panów.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 29-08-2007 o 00:43
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Proponuję powołać komisję śledczą CB w sprawie afery z 30D .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Proponuję powołać komisję śledczą CB w sprawie afery z 30D .
    A Kolega przybędzie "z ziemi włoskiej do Polski"?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Fotomaniac Zobacz posta
    No niestety wygląda, wygląda - ale przyszło mi do głowy, że jeśli była taka wadliwa seria, to serwis będzie miał taką informację i uwzględni ją na korzyść obu naszych pechowców...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 29-08-2007 o 00:03 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał
    Miasto
    Wiskitki

Domyślnie

Januszu, Radku (zgaduję), nie przejmujcie się.. To forum pełne jest takich, co to się nie przejmują stanem swoich puszek, i zabierają je na fotografowanie tornad, wojen, tsunami, a nawet rybek pod wodą bez specjalnych obudów i ich puszki żyją, bo mają logo Canona.. Dla nich jakakolwiek rysa na wizerunku "ich" firmy to osobista obraza, i potem takie a nie inne komentarze. Nie zrażajcie się jednak, bo po odsianiu tych plew to naprawdę fajne, życzliwe i pomocne forum. Pzdr. Tadzik.
    20D, 350D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 50/1.8, 580EX, 420EX.. No chyba że znowu skoczę

Domyślnie

Ogladam moj korpus i patrze na fotki waszych peknietych. Dobrze jest tez rzucic okiem na DPREVIEW bo tam pokazane jest na fotce (po najechaniu myszka) jak rozni sie profil obudowy 20tki i 30tki.

W pierwszym odruchu myslalem o walnieciu w cos twardego. Potem pomyslalem, ze to raczej dzwignia... czyli podpieta lampa.

Moje pytania:
    co popinacie do sanek? cos ciezszego niz 430?

W przypadku tej 30 na ktorej widac na razie tylko ryse wyglada to na zmeczenie od lampy, natomiast w przypadku tego body "rozerwanego" odksztalcenie do tego stopnia musialo zostac spowodowane zgnieceniem aparatu z podpieta lampa ewentualnie po zalozeniu lampy i machnieciu reka z aparatem (np podczas opuszczania reki).

W to ze aparat tak sie otworzyl sam, po nocy nie sposob uwierzyc. Znalazles go w takim stanie? To wyglada na conajmniej "mlodsze rodzenstwo", ktore bawi sie sprzetem pod twoja nieobecnosc.

...samo body jak teraz ogladam jest rzeczywiscie bardzo delikatne. Posiadacze 30tek otworzcie wbudowana lampe i zobaczcie jak malo metalu ma zapewnic mocowanie sankom.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów