Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Wątek: Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    Co radzicie?
    Zarejestruj się na jakimś "światowym" forum, np. na DPR, sprawdź, czy ktoś już nie miał podobnego problemu. Jeśli nie, to wystaw zdjęcia, przeczekaj burzę i śledztwa, jakie miałeś tutaj (z cyklu: naciągacz, etc. ) - jeśli były podobne przypadki, to może na podstawie numerów seryjnych da się pokazać, że coś nie teges...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Zarejestruj się na jakimś "światowym" forum, np. na DPR, sprawdź, czy ktoś już nie miał podobnego problemu. Jeśli nie, to wystaw zdjęcia, przeczekaj burzę i śledztwa, jakie miałeś tutaj (z cyklu: naciągacz, etc. ) - jeśli były podobne przypadki, to może na podstawie numerów seryjnych da się pokazać, że coś nie teges...
    To chyba jedyna sensowna rada. Niestety gdybym był serwisantem to też bym stawiał raczej na to, że ktoś "usiadł" na aparacie, a nie że wada. Jedyna nadzieja w tym, że nie jest to odosobniony przypadek. Przegrzebanie internetu może być bardzo pomocne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Slady pekniec sugeruja ze jest to efekt mikrowybuchu.
    Zakladana pewnie byla nieoryginalna muszla oczna "made in China", ktorych teraz pelno na Allegro. Soft aparatu zarejestrowal nieautoryzowane wtargniecie i dokonal slusznego choc nieudolnego samozniszczenia.
    Wlasciwa droge przyjela firma Canon, kazac swych nieortodoksyjnych i niesubordyndowanych wyznawcow. Jedynie sugerowalbym w nastepnych wersjach wieksze detonatory, bo okazuje sie ze da sie potem aparatem jeszcze jakies zdjecia robic
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przecież nie trzeba daleko patrzeć. W tym wątku ktoś pokazał foty innego 30D, w którym widoczne są również pęknięcia. Mniej drastyczne, ale zawsze.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Drodzy "pirotechnicy amatorzy", kulomioci i inni majsterkowicze od młotów pneumatycznych i walców drogowych. A przede wszystkim traktujący sprzęt jak puszkę po piwie, jak nie umiecie pomóc to przyjmijcie zasadę: "NIE SZKODZIĆ"!
    Wkurzające są wasze mądrości i śledztwa a'la "ziorro".

Domyślnie

Tak, to bardzo interesujacy manifest, ale zapewniam cie, ze nie ma potrzeby rozsylac go na PW.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    Magnezowe body canonowskie zawsze kojazylem z twierdzą ktora mozna zdobyc tylko sporym imadłem i młotkiem...
    No i zdobyles. Przyznaj sie ze przed chlopakami na warsztatach chciales przyszpanowac. ;-)

A na powaznie skoro dziala i matryca jest nie odchylona, to zaklej to twardym poxipolem. Moze juz bardziej nie pojdzie. Nie wiadomo czy i kiedy wygrasz, a im szybciej tym lepiej zabezpieczyc body. Zrob wczesniej dokumentację fotograficzną.

Na pocieszenie - jezdze z dwukrotnie wgniecionym autem z boku (nie z mojej winy).
    Wiesz jaki to respekt wsrod innych kierowcow, zwlaszcza jak chcesz zmieniac pas ruchu.
    Z aparatem moze byc tak samo - bedziesz jak prawdziwy twardziej, a nie jakis lalus czyszczacy szmatka swoje 400D i sprawdzajacy co chwila ilosc kurzu na lustrerku.;-)
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 19-09-2007 o 15:12

Uzależniony

Domyślnie

wiedzialem ze jak cena 30d spadnie <3k to sie zacznie kojarzenie userow xxxd z lausiami i frajerami kazdy dres musi miec dzis conajmniej 30d

Zablokowany

Domyślnie

Z tym poxipolem to średnia rada, jednak gdyby walka okazała się skuteczna to będą się czepiać interwencji. Jeszcze raz - współczuję.

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

słuchajcie... wracam do tematu mojego pękniętego body... oczywiście gwarancji mi nie uwzględnili itd ale zrobiłem nim do tej pory ok 70 000 -80 000 zdjęć i powiem wam że to naprawdę solidna sztuka i jest w 100 % sprawna.

pozdrawiam wszystkich i życzę nie tyle pęknięć co tak solidnych puszek!
    Radioel
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów