Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Body 30d + nie canonowska opytka / problemy / działanie / regulacja ??

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Question Body 30d + nie canonowska opytka / problemy / działanie / regulacja ??

Witam..

Znalazłem świetną ofertę kupna Tamrona 17-35(w internecie - więc odbiór osobisty nie wchodzi w rachubę) i teraz pytanie jakie jest prawdopodobieństwo że będę musiał go stroić pod swoje body ?? Czy każdy model nie Canonowski ma ten problem ??

Zanzacze że wcześniej miałem sigme 17-50 przez dzień - ale taka wariowała że oddałem ją sprzedawcy.. / Tj. auto focus /

A i jeszcze jedno - czy nieodpowiednia współpraca obiektywu z body jest podstawą do złożenia gwaranacji ??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wedle mojej wiedzy to w Polsce nikt Ci nie dostroi korpusu Canona z obiektywem Tamrona.
    Takie kalibracje są wykonywane dla kombinacji Canon-Canon i od niedawna dla Canon-Sigma.

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Cool

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Wedle mojej wiedzy to w Polsce nikt Ci nie dostroi korpusu Canona z obiektywem Tamrona.
    Takie kalibracje są wykonywane dla kombinacji Canon-Canon i od niedawna dla Canon-Sigma.
    Czyli kupując Tamrona mam czego się obawiać ?? czy będzie hullał tak jak powinien ??

I co z Tą gwaranacją w takim razie ??

Domyślnie

Ja sobie dałem spokój z innymi obiektywami niż canona bo tylko się denerwowałem.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasnezetak Zobacz posta
    Czyli kupując Tamrona mam czego się obawiać ?? czy będzie hullał tak jak powinien ??

I co z Tą gwaranacją w takim razie ??
    To zależy czy jesteś optymistą czy pesymistą
    A tak serio to każda sytuacja jest możliwa.
    Na co masz tę gwarancję? Na korpus? Nikogo to nie będzie interesować, że z tamronem przykładowo będzie on gorzej współpracować.

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

jakie jest prawdopodobieństwo że będę musiał go stroić pod swoje body ??
    Niewielkie. Ale wykluczyć nie można niczego.
    Czy każdy model nie Canonowski ma ten problem ??
    Nie.
    czy nieodpowiednia współpraca obiektywu z body jest podstawą do złożenia gwaranacji ??
    Chyba reklamacji. Gwarancję daje sprzedawca. Co chciałbyś reklamować: body czy szkło ?
    czy będzie hullał tak jak powinien ??
    U mnie hula.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Uprawnienia umieszczania postów