Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Canon Eos 1 V

Domyślnie

Ja zakochałem się na nowo w slajdzie. Zrobiłem ostatnio 5 filmów na wakacjach (Provia 400F) i nie ma porównania z cyfrą - te kolory i dynamika. A najważniejsze jest, że zdjęcie z aparatu analogowego jest fizycznie zapisane na kliszy i może być wieczne. Plik z cyfry to tylko dipole magnetyczne albo rowki na płycie CD/DVD :-).

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

papierzyna.....jeszcze nie wiadomo czy za kilka lat nie wrócimy wszyscy do slajdów (może raczej średnego formatu).... bo cyfra niestety nie potrafi i chyba nie będzie już potrafiła odwzorować tyle kolorów i półcieni a także nie da tego głębokiego obrazu....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eldudinio Zobacz posta
    to żeby już uciąć dyskusję kupiłem 1V, Canon już pewnie nie wypuści następnego analoga, różnica w cenie między moim Eos'em a 5D 'ką jest potworna i jest to ok 6 tysiaków, które zainwestuje w obiektyw. Cyfra strasznie mnie kusi bo akurat obróbkę zdjęć w PS'ie mam opanowaną dość dobrze a ze skanowaniem filmów nie miałem do tej pory doczynienia.
    ... i jeszcze do chomsky'iego .... nie cykam wszystkiego co na drzewo nie ucieka i nie cykam też wszytkiego co nigdzie nie ucieka.....ot tak po prostu sobie chodzę i jak mi coś wpadnie w oko to cykam czasem też siedzę sobie w lesie kilka dni i czekam aż coś przyleci i wtedy też cykam.
    No to 1V trafiles na piec. Na pamiatkowe tluczenie fotek zawsze sobie cos taniutkiego dokupisz. Najlepiej kompakta cyfrowego.
    Czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów