Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Sigma 135-400/4.5-5.6 APO opinie, sample

Coś już napisał

Domyślnie Sigma 135-400/4.5-5.6 APO opinie, sample

Witam!

Mam moliwosc okazyjnie kupic w/w obiektyw. Sporo szukalem na jego temat. Opinie generalnie sa skrajne. Duzo osob pisze ze jest super jednak nie przy dlugim koncu. Moje pytanie - jaka jest faktycznie maxymalna uzytkowa ogniskowa? Jak ten obiektyw zachowywalby sie z TC x2? Chetnie poogladalbym jakies zdjecia nim zrobione.

Bede wdzieczny za wszystkie odpowiedzi!
    ds II 17-40 85 1.8

Coś już napisał

Domyślnie

...to wszystko juz przeczytalem. Zalozylem temat zeby uzyskac konkretne odpoweidzi
    ds II 17-40 85 1.8

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeżeli jest wątek o konkretnym szkle to wszelkie pytania należy zadawać właśnie w nim, a nie zakładać nowy. Przeczytaj uważnie pkt3 regulaminu:
    Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.photozone.de/8Reviews/len...4556/index.htm
    Nie miaem tego szkielka w rękac, ale na jedno pytanie mogę odpowiedzieć konkretnie. TC w poączeniu z tym obiektywem (generalnie z tej klasy optyką) da rozdzielczość porównywalną z zastosowaniem zooma cyfrowego. TC warto stosować tylko ze szklami, których rozdzielczość przekracza możliwości matrycy. Do tego dochodzi prawdziwa ciemność (f 11), czyli zapomnij o AF, a i manualnie będzie to spore wyzwanie.

Uprawnienia umieszczania postów