mi tez bardziej podoba sie z CanonaZamieszczone przez Cychol
![]()
mi tez bardziej podoba sie z CanonaZamieszczone przez Cychol
![]()
Marne te sample Viteza... 3/4 sampli z Sigmy 70-300 APO II na pBase bije je na glowe ;-) A te ptaszki na tle nieba to szczerze mowiac troche bez sensu - nie pokazuje to zdjecie kompletnie nic, na czym moznaby bylo porownac ostrosc obiektywu...
Jasne... a najlepiej jak Vitez ustawi na MF ostrosc na 3m a sfoci cos odlegle o 30m... dopiero bedzie przewaga eLki nad Sigma... sam piekny bokeh w kadrze ;-)Zamieszczone przez Cychol
Co z tego, ze bokeh jest ladny i gladki, skoro temat zdjecia jest nieostry i wyprany z kolorow? Wiesz... jak odkrecisz obiektyw i z odkryta dziura zrobisz zdjecie to tez masz piekny bokeh... mysle, ze duzo ladniejszy niz w w LISku 70-200![]()
To może tak coś z Canona 100-300![]()
http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=611056
O kurde jak się robi z tego linka do storny a jeszdze lepiej jak się wstawia tak fajnie fotkę jak to zrobił Dominiquechyba jestem opóźniony
![]()
Coś tam jest do pstrykania
Tak:Zamieszczone przez Dolek
;-)
halo to jest niesprawiedliwe, bo się zdenerwuję![]()
normalnie jestem dzisiaj nie w pełni władz umysłowych![]()
Coz ja ci moge poradzic? ;-) Skrot RTFM znasz?![]()
Ja ma obydwa TC, ale nie robiłem testów ale 2x jest słabszy, wychdzi przy jego urzyciu wiecej knotów.
Słszalem ze znajomy spioł obydwa razem, ale co mu wyszło? Tylko musiał je połaczyc przez pierścien posredni, ja tez cos robilem ale 300 f/4L ale nie pamietam co wyszlo?
Starych nie da sie połczyc razem bez pierscienia posredniego, ale ostnio kolega przyszdł z nowym i udalo sie polaczyc stary z nowym bez pierscienia.
Jak bede mial cyfre to moge zrobic testy ale jak sie je robi?
wstyd się przyznać ale ja raczej od zdjęć a nie od komputerów :wink:
Ja mam canonowskie TC
Koledzy... nie dziwne ze sample z pbase bija moje zdjecie na glowe skoro sa robione przy F8 albo i lepiej podczas gdy moje przy F4 i to z TC. Znacie chyba roznice jakosci szkla domknietego a max otwartego (nawet Lki) z TC (nawet Lki) :P ? Przy f8 to i kit moze pobic 24-70 2.8 @ 2.8 8) ze o TC nie wspomne. Aha ... oswietlenie u mnie sporo gorsze... taka pogoda, to tez ma wplyw na ostrosc i kontrasty.
(ze nie wspomne o wyostrzaniu itp postprocessingu ktoremu moje zdjecie w ogole nie bylo poddane - moge je pokazac po obrobce tak jak na pbase sa?)