Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Rozmyślania o TC

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Rozmyślania o TC

Jako rozwinięcie wątku o teleobiektywie do focenia ptaków chciałem się zapytać, czy ktoś z Was ma doświadczenia z telekonwerterami.

Generalnie wiadomo, że TCx1.4 jest świetny a x2.0 jest kaszaniasty. Ale czy w praktyce różnica jest aż tak odczuwalna? Co z AF, czy jest wolniejszy, i jeśli tak to jak bardzo (of coz średnio, bo to zależy od szkła).

I jeszcze taka szalona myśl: widziałem kiedyś na dpreview.com zdjęcie gościa, który do jakiejś Lki (chyba 300/2.8L IS) podpiął TCx1.4 + x2.0 i rezultat był zaskakująco dobry. Czy próbował ktoś spiąć dwa x1.4 zamiast x2.0 powiększenie podobne, a może jakość lepsza Nie myślcie chwilowo o cenie :wink:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mogę się wypowiadać tylko x2.0 i to nie canona tylko Kenko pro 300 i mam o nim dobre zdanie, bo podpięty do np.70-200/2.8 daje dobre efekty ale już f4L nie działą AF. Jakość zdjęć jest dobra ale jak chcesz mieć super żyletkę :wink: to raczej 1,4
    Coś tam jest do pstrykania

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pozyczcie mi ktos jakiegos 2.0x to chetnie porownam. Wczoraj po raz pierwszy troszke dluzej przepstrykalem mojego 70-200 2.8 IS L i to z TC 1.4x od razu i... baaaardzo mi sie podoba 8) (moge ze dwa zdjecia pokazac... ot zwykle cwirki na wsi lapalem).

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez z tego co widzę to jesteś z Wawy. Nie ma njmniejszego problemu, żebyś wypróbował mojego pro 300.
    Daj znać kiedy to jakoś się zgadamy.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Koniecznie prosze o pokaz cwirkow.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Vitez, jeśli dosaniesz w łapę tego TCx2 zrób proszę trzy zdjęcia: solo, z TCx1.4 i z TCx2.0. Miałbym możliwość porównać jakość zdjęcia Tylko błagam nie tablicę testową, nie o to mi chodzi :wink:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dolek
    Vitez z tego co widzę to jesteś z Wawy. Nie ma njmniejszego problemu, żebyś wypróbował mojego pro 300.
    Daj znać kiedy to jakoś się zgadamy.
    Caly przyszly tydzien mam wolny i o ile pogoda dopisze to zamierzam przestrzelac lufe tym razem w ZOO 8) - moze wspolny wypad? Latwo potestowac TC na takich obiektach.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Vitez, jeśli dosaniesz w łapę tego TCx2 zrób proszę trzy zdjęcia: solo, z TCx1.4 i z TCx2.0.
    1. Z filtrem czy bez filtra? (mam B+W MRC UV Haze)
    2. Jestes swiadom ze to bedzie TC 2x Kenko a nie Canon?

Moze znajdzie sie jeszcze ktos chetny, posiadajacy TC 2x Canona?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tobie to dobrze, ja niestety pracuję ale w weekend to by się pewnie dało zrobić. No chyba, że pomyślę o dniu urlopu :wink:
    Jak możesz to prześlij mi tel na priva to się skontaktuję.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Vitez, co z tymi obiecanymi cfirkami? jestem bardzo ciekaw (i zapewne nie tylko ja) jak sie sprawuje 70-200+TC1.4

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dolek
    Tobie to dobrze, ja niestety pracuję ale w weekend to by się pewnie dało zrobić. No chyba, że pomyślę o dniu urlopu :wink:
    Jak możesz to prześlij mi tel na priva to się skontaktuję.
    W weekend nienawidze chodzic do ZOO bo dzikie tlumy tam sa . Moze mi podrzucisz na pare dni tego TC po prostu? 8) tel poszedl na priva.

Dominique - moze jutro wieczorem beda. Dzis mam zero czasu

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów