-
Dopiero zaczyna
Dźwięki z mechanizmu tak mnie nie martwią jak to "łup" na końcu strojenia. Jak widzę, ktoś wyżej też się z tym spotkał. "Trytyty" jest cichutkie, żebyście mnie nie zrozumieli źle. Może to kwestia porównania z innymi USMami którymi się bawię i są po prostu bezdźwięczne. Muszę podpiąć inną 100kę i sprawdzić.
Przy okazji - parę zdjęć już nim zrobiłem. Jest ostro, ale na razie jak dla mnie gdyby nie jego pełnoklatkowość to EF-S 60mm wygrywa w studiu.
Póki co dzięki wszystkim za odzew.
Ostatnio edytowane przez Pawełek ; 29-08-2007 o 10:02
-
-
Mój także jest niemal bezgłośny. Żadnych stukotów, ani chrobotania. To naprawdę znakomite szkło.
-
Jest szybki i cichy. To "lup" czasem sie zdarzy ale nie przeszkadza, nie chrobocze nic natomiast. Bezglosne, piekne stosunkowo szybkie szklo (sa szybsze canona)
-
moj jest cichutki i szybki, przy slabym swietle zdaza mu sie szukac osotrosci, a takie ciche jakby uderzenie w momencie gdy ostrosc jest wlasnie ustawiona (jakby caly mechanizm w srodku sie gwaltownie zatrzymywal) zauwazylem tez w tym i innych szklach USM i to chyba jest normalne, w 85 mm lub 70-200 mm ktore maja duuuuzo szybszy AF wydaje sie ze jest to bardziej slyszalne, zobacz w sklepie inne egzemplarze
-
Dopiero zaczyna
-
Bywalec
Mam od ok. miesiąca funkiel nówkę i nie jest wcale taka cicha. Słychać i czuć, że coś "rusza"... ale nie jest to w żaden sposób przeszkadzające. Myślę, że ten typ tak ma... A swoją drogą - szkło robi foty żylety, to był dobry zakup. Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów