Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Do użytkowników Canon EF 100mm/2.8 Macro USM

Dopiero zaczyna Awatar Pawełek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dźwięki z mechanizmu tak mnie nie martwią jak to "łup" na końcu strojenia. Jak widzę, ktoś wyżej też się z tym spotkał. "Trytyty" jest cichutkie, żebyście mnie nie zrozumieli źle. Może to kwestia porównania z innymi USMami którymi się bawię i są po prostu bezdźwięczne. Muszę podpiąć inną 100kę i sprawdzić.
    Przy okazji - parę zdjęć już nim zrobiłem. Jest ostro, ale na razie jak dla mnie gdyby nie jego pełnoklatkowość to EF-S 60mm wygrywa w studiu.
    Póki co dzięki wszystkim za odzew.
    Ostatnio edytowane przez Pawełek ; 29-08-2007 o 10:02

Jaculek
    Guest

Domyślnie

Mój także jest niemal bezgłośny. Żadnych stukotów, ani chrobotania. To naprawdę znakomite szkło.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jest szybki i cichy. To "lup" czasem sie zdarzy ale nie przeszkadza, nie chrobocze nic natomiast. Bezglosne, piekne stosunkowo szybkie szklo (sa szybsze canona)

adam_adam
    Guest

Domyślnie

moj jest cichutki i szybki, przy slabym swietle zdaza mu sie szukac osotrosci, a takie ciche jakby uderzenie w momencie gdy ostrosc jest wlasnie ustawiona (jakby caly mechanizm w srodku sie gwaltownie zatrzymywal) zauwazylem tez w tym i innych szklach USM i to chyba jest normalne, w 85 mm lub 70-200 mm ktore maja duuuuzo szybszy AF wydaje sie ze jest to bardziej slyszalne, zobacz w sklepie inne egzemplarze

Dopiero zaczyna Awatar Pawełek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No więc byłem w sklepie. Podpiąłem inny egzemplarz "funkiel nówka" i... jest to samo. Wychodzi na to, że jestem przewrażliwiony albo taka seria Przypominam, że są głosy o bezdźwięczności tego szkła. Ja nie potwierdzam. Po za tym wszystko gra. Mam nadzieję, że się nic w środku nie od"łup"ie Póki zdjęcia będą dobre - nie przeszkadza. Pozdrawiam

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Mam od ok. miesiąca funkiel nówkę i nie jest wcale taka cicha. Słychać i czuć, że coś "rusza"... ale nie jest to w żaden sposób przeszkadzające. Myślę, że ten typ tak ma... A swoją drogą - szkło robi foty żylety, to był dobry zakup. Pozdrawiam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów