Kita Ci raczej nie skalibruja, przewaznie kaza wysylac obiektyw+body, koszt od 60 do 200zl.
Zadzwon do nich, tak bedzie najszybciej.
Kita Ci raczej nie skalibruja, przewaznie kaza wysylac obiektyw+body, koszt od 60 do 200zl.
Zadzwon do nich, tak bedzie najszybciej.
Fakungio - 28-105 to też KIT, ale dla analogów. Kitem nazywa się to co dodawane jest w zestawie (w jednym pudełku). Ja sam miałem do analoga taki obiektyw jako KIT. Obecnie od czasu do czasu używam go jako spacerzoom. Ale nie oczekuję od niego super jakości. To szkiełko jest budżetową optyką. Dobrze ostrzy przy pewnym domknięciu - niestety.
Najpierw umieść zdjęcie gdzieś w internecie (jeśli masz swoją domenę i miejsce na serwerze, to najlepiej tam), jeśli nie to na jakimś darmowym hostingu zdjęć (przykładowo: http://imagevenue.com/).
Nad polem tekstowym, w którym piszesz tekst są ikony jak w większości edytorów tekstu. Jedna z ikon (żółty kwadracik z górami) - naciśnij.
Wyskoczy okienko - komunikat, w którym jest miejsce na wpisanie adresu, pod którym jest zapisany plik. Pamiętaj, że mają znaczenie takie szczegóły jak choćby wielkość liter. Nie umieszczaj plików większych jak 700x700 (o ile pamiętam z regulaminu forum, jeśli się mylę, to sorry!).
Regulamin pkt 8.
Jeśli mnie pamięć nie myli, to byl kitem do EOS 5.
Owszem, był:
http://www.canon.com/camera-museum/c...g=srs&page=eos
... ale idąc tym tropem to 24-105/4 L IS USM jest kitem do 5D :-)
W umownej nomenklaturze obowiązującej na tym forum pod pojęciem "kit" rozumiemy tani plastikowy zoom, dokładany w podstawowym zestawie do lustrzanek klasy amatorskiej.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Czy warto kalibrować, to zupelnie inna historia. Najpierw trzeba sprawdzić, czy jest problem, a w analogu nie jest to ani proste, ani tanie. Fotki testowe kosztują. Może dlatego nie slyszalo się wtedy tylu narzekań? No i w portrecie nie ma czegoś takiego, jak ustawienie ostrości "ogólnie na twarz"![]()
Fakungio daj sample jak chcesz opinii, wróżenie z fusów nie doprowadzi raczej do merytorycznych wniosków :-)
A czy warto ? Obiektyw wart jest 450 - 600 zł, spisuje się przyzwoicie zarówno z cyfrą jak i z kliszakiem (no, może poza dystorsją i skłonnością do winietowania na 28 mm) a jego czyszczenie, smarowanie i regulacja na Żytniej kosztuje 110 zł.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj