ja skanuję na 4490, do netu w sam raz. odbitki też robiłem 25x25 też wystarczy. nawet większe by dało radę.
ja skanuję na 4490, do netu w sam raz. odbitki też robiłem 25x25 też wystarczy. nawet większe by dało radę.
W przypadku Scanmate'ów ważne jest, żeby komputer widział skaner. Jeżeli to działa - to soft zadziała. O ile komputer zobaczy klucz sprzętowy, bo tu też nie każdy klucz działał z każdą wersją oprogramowania...
Inna sprawa, że to wszystko można w razie potrzeby jeszcze kupić. Colorquartet na peceta z drugiej ręki (wersja 4.xx) chodzi aktualnie po +/- 600 dolarów (na dzikim zachodzie oczywiście, oni tam jeszcze nie zauważyli, że fotografia analogowa już nie istnieje i dalej sie w to bawią na potęgę)
jest to starsza Reflecta RPS 3600 Professional z Silverfastem od nowszego modelu RPS 7200,sama w sobie nie ma opcji skanowania w 7200dpi ,ale z tym oprogramowaniem jest to możliwe (mówię o optycznym 7200dpi) i skanach w 48 bit,taki niemiecki wynalazek na podbudowie dość znanego Kodaka Professional RFS 3600 ,nie wiem co jest w nich zmienione w każdym razie z softem dla Kodaka nie współpracuje w ogóle.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
skanuje na skanerze zakupionym na flomarku za 6 EUR, jak dla mnie ,ma tylko jedną wadę ,że nie skanuje średniego formatu,mistrzostwo świata to nie jest jak zapewne każdy skaner z założenia ,ale zabije na dzień dobry sample które zamieściłeś na swojej stronie. :-D
Ostatnio edytowane przez analogforever ; 31-01-2009 o 23:22 Powód: Automerged Doublepost
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
marb67
Mamiya RZ67, EOS 3, EOS IX, EOS 400D.
Obróbka E-6, C-41, skanowanie, bęben, nikony, minolta.
http://www.skanowanie-35mm.pl
Ostatnio edytowane przez Jester ; 01-02-2009 o 12:39 Powód: Automerged Doublepost
Ja wierzę. W pionie teoretycznie idzie ją zwiększać do bólu, w poziomie już trudniej. Ale ja : EOT, bo za dużo się ostatnio wykłócam.