Wystarczy zapytac w studiach graficznych/reklamowych. Każde szanujące się ma. Zapewniam. Jakis czas temu (w sumie wiele lat temu) uzywałem w redakcji jednej z gazet do zeskanowania kilku klatek. Normalnie odpłatna usługa.
Nie, skanery przynajmniej dwa sa nadal w obiegu.
DIA - Teoretycznie jest jedno-dwa miejsca. Wysyłają je jednak chyba do Trójmiasta wwywoływać. No, dla wtajemniczonych jest też miejsce gdzie odbierasz po kilku godzinach... 8)
Widział, kurna widział...
Poluje na takie coś i łatwo nie jest.
Powiesz może, jaki dokładnie masz skaner i za ile okazyjnie udało się kupić? (-:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No niestety, nieakceptowalne, nawet na potrzeby www.
- przepalenia (czyżby sobie nie radził nawet z gęstością srebrowergo negatywu?!?) wraz z czarnymi plamami,
- krzywe!!! Film nie przylega do szyby tylko się swobodnie fałduje.
- no i te pasy ... grr, koszmar.
Ostatnio edytowane przez minek ; 13-08-2008 o 00:52 Powód: Automerged Doublepost
C 60D + R XR2
Galeria 2EV
Mam pytanie do szanownych kolegów amatorów i profesjonalistów skanujących na typowych skanerach foto (nie bębnach i nie płaskich).Mianowicie czy przy przesówie filmu podczas skanowania nie zauważacie mikro porysowań negatywów czy slajdów?Mi się wydaje że za każdym przepuszczeniem materiału przez mój skaner dochodzi kilka delikatnych rysek.
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki