No a co myślicie o tych starych Epsonach? 1670 czy 2480? :> Dadzą radę z moimi niewygórowanymi wymaganiami?![]()
No a co myślicie o tych starych Epsonach? 1670 czy 2480? :> Dadzą radę z moimi niewygórowanymi wymaganiami?![]()
bawiłem się modelem Epsona 2400 - spokojnie da radę- ja nim zeskanowałem wiele starych negatywów, oj wiele, a potem kupiłem Epsona 3480 - lepsiejszy znacznie, jedyny minus to skanowanie w przebiegu jedynie 4 klatek w przejściu, ale soft dodany do niego znacznie lepszy , niż ten z epsona 2400
40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42
a miał ktośstyczność z tym cudeńkiem, czytałem o nim sporo dobrych opinii??? czy w podobnej cenie może lepiej coś innego wybrać??
pozdrawiam
Skan z AGFA ARCUS II - jesli by ktoś potrzebował.
Lekka poprawa krzywymi w phsp.
http://www.emptyspaces.ovh.org/piotrek.jpg
Jakby ktoś się zastanawiał nad zakupem to
mogę polecić Plusteka 7300.
Dodają do niego SilverFasta 6.5 SE Plus.
Ten plus daje dużą różnicę :smile:
Pozdrawiam
2EV
C 60D + R XR2
Galeria 2EV
Czy ktoś korzystał z usług pana z bielska białej, wystawia się na allegro. Warto u niego skanować i wołać slajdy?
Jak ktos nie widzial skanow z bebna to moze zawsze wywagowac, co jest lepsze itd. Ja powiem tak, skanuje ostatnio na bebnie (zakupionym do studia) i efekty sa powalajace. Z malego obrazka spokojnie wyciaga sie 25 Mpx, a ze sredniego 6x7 160 Mpix- jakos kolorow, ostrosci, przejsc tonalnych powala.