W Albionie można kupić Epson Perfection 4490 Photo za przyzwoitą cenę. Mam taki i nie narzekam i polecam co więcej.
Ostatnio edytowane przez rbit9n ; 28-08-2007 o 18:33
ja skanuję skanerem płaskim (canon 4200F) w zasadzie do celów archiwizacyjnych. Jeżeli chce mieć odbitkę z wybranej klatki ideędo labu skanuję itd. "Nie trzeba kupować browaru zeby napić sie piwa "(tym bardziej, że ceny skanów i odbitek nie zmuszają już do tego
30D + 300 + słoiki
www.tereba.net
to prawda
Tez uzywam Epsona 4490 i nie narzekam. Cena dosc przystepna (na pewno jak na ta jakosc). Jedyne co, to takt ze ramki sa bezszybkowe - plastikowe, i o ile przy 35mm jeszcze jakos daje rade, to przy srednim formacie wyginajaca sie klisza moze sprawic problem.
Prawdziwy bol to to, ze nie dodaja do niego silverfasta((
3 EOSy 2 cyfry 1 analog| blog
Czy któryś z kolegów którzy mają i używają epsona 4490 mógł by pokazać fragment skanu w maksymalnej rozdzielczości? Ze slajdu, jakiś kawałek, o którym wiadomo, że ostry jest. Nie ostrzony.
Mam V700 i wydaje mi się, że na małym obrazku, z minoltą SDIV przegrywa (jeśli chodzi o ostrość prosto ze skanera). Nie da się w nim nic ustawić pod tym względem.
Zaicev: A ów silverfast to taki hiper duper wypas? Nie potrafi tego samego co vuescan + fotoszop? Bo mi dodali jakiegoś AI, ale nie instalowałem nawet bo używam od ,,zawsze'' vuescana...
Minek - SilverFast to tak jak PS wśród programów graficznych (raster)... lepszego nic nie wymyślono![]()
Mam Epsona V100 i mogę go szczerze polecić. Jeśli nauczysz się go obsługiwać będzie bardzo dobry!
Canon 300v EF 28-90mm 4-5,6 II EF 50mm 1.8 II
Mój blog
Minek – mam V700 i MInolte DiMAGE Scan Elite 5400 II.
Z tych dwóch modeli Epson zdecydowanie przegrywa.