Pokaż wyniki od 161 do 170 z 280

Wątek: slajdy - skanowanie

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robert lubanski Zobacz posta
    po okolo 5 letnim "stazu" w Coolscanie 8000ed moge napisac, ze jesli skanuje sie negatywy to jest ok (szczegolnie mysle tu o srednim formacie bo po to ten skaner kupilem), jesli chodzi o slajd i o naprawde dobre wyciagniecie z niego tego co on w swej skali zawiera to sugeruje beben i naprawde dobrego skanerzyste - niejednokrotnie wyciagaja oni "cuda" z materialu
    mam zamiar robić wyłacznie na negatywach 6x7. Jak duże wydruki można zrobić przy najlepszych ustawieniach? Wyjdzie dobrze 100x70, czy raczej do70x50?

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    A nie kusilo Cie zeby zrobic eksperyment i po prostu zeskanowac gdzies PORZADNIE (czyli nie w labie i nie na jakims plaszczaku za 600 zl) ze dwa swoje slajdy? Wiedzialbys przynajmniej czy o taka jakosc Ci chodzi... Bo ja zaczalbym raczej od takiego testu, nie od kupowania skanera...
    A odpowiesz na moje pytanie jak duża będzie różnica w jakości skanu wyłącznie negatywu (powiedzmy formatu 6x7) pomiędzy średniej klasy bębnowym skanerem a Nikonem 9000 dla wydruku max 100x70cm?
    Ostatnio edytowane przez renes ; 27-01-2009 o 13:41 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów