Strona 79 z 84 PierwszyPierwszy ... 29697778798081 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

pozdrowionka arturs
    pełna zgoda
    żeby było śmieszniej - ten "argument" fatmana jest zupełnie bez sensu - odnosi się bowiem do czegoś, czego nie napisałem --- widać podręcznik prof. Zygmunta Ziembińskiego jest mu zupełnie obcy...
    Zacytuję siebie:
    Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    ....
    Ok - weź tylko prosze pod uwagę, że są osoby, dla których ma to znaczenie i które np chcą by na zdjęciu córci ostre były tylko oczy a nosek już niekonieczne :grin: ... i które choćby z tego jednego powodu kupują 5D
    ... jak widać piszę tu o efekcie związanym z małą GO - w odniesieniu do konkretnej sytuacji i zamieszczonego na forum zdjęcia (taki drobiazg, jak zwrot "np". polecam uwadze )- w charakterze exemplum ... znać - pewne konstrukcje myślowe są zbyt trudne do objęcia przez niektórych forumowiczów
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 09-10-2007 o 22:50

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Wyczuwam tu jakaś bzdure, nie chce mi sie pisac dlaczego, bo mi rece opadaja
    Ja patrzę na to jak na teatr ale na razie nie wiem tragedia to czy komedia Pozdrowienia

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
    I twój idiotyczny argument jakoby ktos normalny kupował canona 5d (8,500) i 85 f/1.2(7,400) tylko po to zeby zrobić portret córeczce świadczy o twoim naprawde niesamowitym poczuciu humoru - nie napisze inaczej przez grzeczność
    Fatman niektórzy tutaj całkowicie inaczej pojmują grzeczność.
    Wyobraź sobie Fatman, że te kilkanaście tysięcy PLN-ów wydanych na zrobienie sobie przyjemności to niewiele.
    Są tacy "idioci" co kupują sobie samochody, jachty, podróżują po całym świecie, bo to im sprawia przyjemność.
    A zestaw 5D+85L to dla nich tylko taki mały dodatek.

A co do poczucia humoru, to tylko tu się z tobą zgadzam.:razz:
    Jak ktoś ma fajną rodzinkę i trochę kaski na realizowanie swojego hobby, to na pewno też ma poczucie humoru.:rolleyes:

Zablokowany

Domyślnie

Nie wiem czy wlasciele 40stek maja jakies kompleksy? Puszka 5D choc 2letnia na pewno jest lepsza od 40D jesli wogole mozna porownac te 2 aparaty, sam obecnie posiadam uzywana 20stke, i mam zamiar przesiasc sie na 5D w najblizszej przyszlosci, a argumentacja ze ktos zaplacil za cos 15 tys. to zwykla zazdrosc. Wogole jesli juz to dyskusja powinnina sie toczyc ta temat jakosci zdjec jesli juz, nie patrzac co ile kosztuje.
    Bo gdyby 5D bylo tansze od 40D to kto by kupil 40stke, hehe.

Pozdro.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gujaa Zobacz posta
    Nie wiem czy wlasciele 40stek maja jakies kompleksy? Puszka 5D choc 2letnia na pewno jest lepsza od 40D jesli wogole mozna porownac te 2 aparaty, sam obecnie posiadam uzywana 20stke, i mam zamiar przesiasc sie na 5D w najblizszej przyszlosci, a argumentacja ze ktos zaplacil za cos 15 tys. to zwykla zazdrosc. Wogole jesli juz to dyskusja powinnina sie toczyc ta temat jakosci zdjec jesli juz, nie patrzac co ile kosztuje.

Pozdro.
    Brawo !!! Ten post ( a w zasadzie ostatnie pytanie ) powinien zakończyć całą dyskusje

Coś już napisał

Domyślnie

Patrząc na świat z twojego punktu widzenia na drogach nie powinno być wogóle takich samochodów jak BMW czy Mercedes bo przecież do roboty i z powrotem mozna dojechac seicento o autobusie juz nie wspominając
    problem polega na tym ze kupujac BMW wiem za co place i wiem ze mam auto do wszystkiego natomiast kupujac dwa razy drozsze 5d wiem ze mam pelna klatke i 12 milionów pikseli ale z funkcjonalnościa tak troche na bakier jest,no ale nie popadajmy w skrajności jak adalbert

problem w tym ze jest dwa razy drozsze hehe

Są tacy "idioci" co kupują sobie samochody, jachty, podróżują po całym świecie, bo to im sprawia przyjemność.
    zdaje sobie ztego sprawe i nawet potrafie to sobie wyobrazic ale nie wyobrazam sobie zeby ktos kupowal zestaw za prawie 18 tysiecy zlotych tylko po to zeby zrobic zdjecie córeczce tym bardziej ze bardzo podobne rezultaty mozna osiagnac na aps-c - oczywiscie pisze z punktu widzenia zwyklego amatora ktory robi zdjecia na wlasny uzytek i ktorego zarobki to srednia krajowa
    Ostatnio edytowane przez fatman ; 09-10-2007 o 23:06

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie wiem czy wlasciele 40stek maja jakies kompleksy? Puszka 5D choc 2letnia na pewno jest lepsza od 40D jesli wogole mozna porownac te 2 aparaty
    Ja nie mam na tym punkcie kompleksów , jeśli chodzi o jakość obrazu to 5D jest lepsza bez żadnej dyskusji

a argumentacja ze ktos zaplacil za cos 15 tys. to zwykla zazdrosc. Wogole jesli juz to dyskusja powinnina sie toczyc ta temat jakosci zdjec jesli juz, nie patrzac co ile kosztuje.
    Dokładnie tak, zazdrość to dobre określenie.. jak nie można dyskutowac o jakości zdjęć (bo to jest bezdyskusyjne) to trzeba o kasie bo o czymś trzeba

Święte słowa.. tu ukłony dla marketingu Canona, ktory zna się na swojej robocie jak mało który - kupiłem już 350D, teraz 40D, potem kupię pewnie 5DMkII i na koniec 1D MkVI czy co tam będzie - jestem dla nich idealnym klientem i powinienem chyba kupowac tylko w sklepie dla.. wiadomo dla kogo (czyt. tych co kupują 5D i 85L żeby robić zdjęcia dzieciom)

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale tu nie chodzi o to czym robisz zdjecia córeczce tylko o to ze ktos specjalnie po to kupuje 5d i 85 które w sumie kosztują ponad 15 tysiaków
    Nooo!!! W koncu to z siebie wyartykulowales! Wiec skreca cie jak widzisz, ze ktos wydal 15 tysi po to zeby robic zdjecia, np. rodzinie. Przynajmniej naprowadziles dyskusje na odpowiednie tory. Wytezam umysl i probuje dociec jaka jest najpierwsza przyczyna twojego skretu kiszek. No bo sam fakt, ze ktos wydaje duzo pieniedzy na cos co mu daje duzo radosci chyba nie wystarczy - przeciez nie ma w tym nic zlego. Wiec jak bysmy nazwali ta pierwotna przyczyne, hmm?
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Coś już napisał

Domyślnie

Nooo!!! W koncu to z siebie wyartykulowales! Wiec skreca cie jak widzisz, ze ktos wydal 15 tysi po to zeby robic zdjecia, np. rodzinie. Przynajmniej naprowadziles dyskusje na odpowiednie tory.
    nie nie skreca , uwazam to tylko za skrajna nieodpowiedzialność nawet gdyby bylo mnie stac chyba bym sie nie odwazył
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dokładnie tak, zazdrość to dobre określenie.. jak nie można dyskutowac o jakości zdjęć (bo to jest bezdyskusyjne) to trzeba o kasie bo o czymś trzeba
    zazdrosc?nie ma to jak pierwsze z brzegu wytlumaczenie.Czytajac ten watek odnosze wrazenie ze wlasciciele piątek powinni byc dzisiaj bardziej zazdrosni Jesli chodzi o dyskusje na temat jakosci zdjec przewija sie ona przez niemal cały wątek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tak swoja droga arturs jak to jest ze nie kupiles 5d skoro uwazasz ze róznica w cenie jest tak zasadna?
    Ostatnio edytowane przez fatman ; 09-10-2007 o 23:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

nie nie skreca , uwazam to tylko za skrajna nieodpowiedzialność nawet gdyby bylo mnie stac chyba bym sie nie odwazył
    fatman - o czym ty bredzisz o jakiej znów nieodpowiedzilności ?? Co ty jesteś Matka Teresa z Kallkuty?? Ktoś ma kase i ją wydaje - jak chce. Jak nie podbiera komus innemu to nie widze w tym nic złego a juz tymbardziej nieodpowiedzilnego SKRAJNIE . Niektóre babcie dają całą emeryture na kościół a potem nie mają na lekarstwa ( to jest nieodpowiedzialne ale to też ich własna niewymuszona decyzja ). Weż człowieku napij się dzisiaj piwka wyluzuj a od jutra zabierz się do roboty - szybciej odłoożysz na to 5D jak bedziesz dbał o swój portfel a nie kogoś

Strona 79 z 84 PierwszyPierwszy ... 29697778798081 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów