arra ja jakieś trzy miesiące temu byłem prawie gotowy zamienic R1 na lustro i dałem info że sprzedam za 2100PLN z dodatkami ...kiedy jednak postanowiłem poczekać kilka miesięcy i kupić nowsze lepsze lustro myślałem o 40D lub D300 to cena mojego Sony R1 bez mojej interwencji poszybowała na 2400 ...czyli tyle ile dałem za nowyto chyba o czymś świadczy ...trochę sie martwię jak czytam o waszych problemach z servisem bo w R1 niewyobrażam że coś może zawieść czy paść
np...ostrzenie zawsze u mnie było ustawione na "0" w Sony jest "-/0/+"ale jak poczytałem o Canonowskich ustatwieniach to postanowiłem i ja (z ciekawości) podbić ostrość więc dałem na "+" wrażenie jakie odniosłem
ano takie że jeśli kupię 40D to tylko z Canon 50 mm f/1.4 EF USM oraz minimum Canon 70-200 mm f/4.0L EF IS USM inaczej zamiana R1 nie ma sensu oglądałem mnóstwo zdjęć z luster canona z kitem i jeśli jestem w stanie zrozumieć chęć posiadania lustra to niepotrafię pojąć zakupu lustra z kitem to dla mnie zawsze będzie zagadka ...coś jak kupno akwarium ale bez filtra
widać tylko syf ...
wojkijz nikim tu nie walczymy nawet o 5D już nie rozmawiamy ale o R1
w sumie R1 to takie dobre zamknięcie tego wątku który prowadził do waśni wielu użytkowników ...5D / 40D / R1 każdy bardzo dobry ,może najlepszy w swojej klasie ale każdy inny zupełnie inny więc nie porównujmy tylko róbmy zdjęcia
ewentualnie prównajmy zdjęcia
![]()