Strona 59 z 84 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Domyślnie

mjastrzebski/// za pewne 5D ma lepsze odwzorowanie barw lepsze przejścia tonalne i wiele innych aspektów wpływających na jakość fotografii inaczej nie kosztowałby tyle
    no wlasnie jak potwierdziły testy na dpreview i fotopolis nie jest z tym tak różowo - różnica jest minimalna o ile wogle jest.
    Widac soft od canona jest z najwyzszej półki.
    Ostatnio edytowane przez canik ; 28-09-2007 o 12:39

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Ale mam dla Ciebie rade. Jesli nie brales do reki nigdy 5D, to nie bierze, nie zagladaj w ten wizjer, nie rob tym zdjec itd.
    Bo moze sie zdazyc, ze wezmiesz, i nie bedziesz chcial oddac.
    A jesli nie jestes tak ewidentnie slepy jak Canik, to jak zobaczysz co wylazi z tej matrycy, to nawet dla Ciebie amatora, wszystkie te bajery z 40D, moga raptem stracic znaczenie ;-)
    Podpisuje się po tym obiema rękami.. jakbym skądś to znał, nie miałem zamiaru zmieniać puszki - i na forumowym spotkaniu w Sandomierzu moja żona dostała do reki na chwilę 5D od Janmara - i już było jasne że trzeba kupić drugi aparat .. i gdyby nie wyszło 40D (albo wyszlo bez 6,5fps) to już bym miał 5D.. tylko kupno 40D to było zwycięstwo "rozumu" nad "sercem" bo ostatnio robię sport i ptaki (czyli 6,5 fps + crop + AF) ale jakby nie to to bez namysłu kupilibyśmy 5D - a jakby był juz następca to pewnie jego następce .. i to było właśnie to o czym piszecie dla mnie aktualnie lepiej pasował 40D a innym może pasować 5D

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    no wlasnie jak potwierdziły testy na dpreview i fotopolis nie jest z tym tak różowo - różnica jest minimalna o ile wogle jest.
    Widac soft od canona jest z najwyzszej półki.
    Co tam dpreview. Co tam fotopolis.
    Toz przecies pisales, ze sam porownywales zdjecia z 400D z 5D i nie widziales roznicy.
    A gdziez tam jakiemus dpreview do Twojej przenikliwosci!!
    :P

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

Toz przecies pisales, ze sam porownywales zdjecia z 400D z 5D i nie widziales roznicy.
    A gdziez tam jakiemus dpreview do Twojej przenikliwosci!!
    hehe brak argumentów zawsze sie u ciebie sprowadza jastrzebski do wycieczek osobistych ,ale wypraszam sobie ja ciebie karmić nie bede

i gdyby nie wyszło 40D (albo wyszlo bez 6,5fps) to już bym miał 5D.. tylko kupno 40D to było zwycięstwo "rozumu" nad "sercem" bo ostatnio robię sport i ptaki (czyli 6,5 fps + crop + AF) ale jakby nie to to bez namysłu kupilibyśmy 5D
    dokładnie - dla wielu jak widac to nie sa wodotryski tylko faktycznie uzyteczne funkcje i przewaga cropa nad FF ...dlatego nie ma co pisac ze 5d to polka wyzej niz 40d itp. 40d sprawdzi sie praktycznie we wszystkim w stopniu wystarczajacym dla amatora natomiast 5d nie bardzo..

Domyślnie

canik ja wolę 5D bo jest.... droższy :-)
    Canon 5D, 17-40 4L, 70-200 2,8L, 85 1,8

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

hehe brak argumentów zawsze sie u ciebie sprowadza jastrzebski do wycieczek osobistych ,ale wypraszam sobie ja ciebie karmić nie bede
    No wiesz, nie potrafisz docenic!! Ja tu komplement z samego serca, chwale Twoja madrosc, rozwage, przenikliwosc, obiektywnosc, wywazone decyzje, a Ty mi zarzucasz wycieczki osobiste??
    Przetane Cie chwalic w takim razie.

dokładnie - dla wielu jak widac to nie sa wodotryski tylko faktycznie uzyteczne funkcje i przewaga cropa nad FF ...dlatego nie ma co pisac ze 5d to polka wyzej niz 40d itp. 40d sprawdzi sie praktycznie we wszystkim w stopniu wystarczajacym dla amatora natomiast 5d nie bardzo..
    Canik. Czy fotografujesz?? Jakie aparaty posiadales w zyciu, jakie posaidasz obecnie!!

Marcin
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 28-09-2007 o 12:56

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

O wypraszam sobie wkładanie mi w usta słów których nie napisałem..

Więc jeszcze raz dokładnie:
    Wg mnie 5D to puszka z półki WYŻEJ niż 40D
    natomiast do moich aktualnych zastosowań 40D będzie praktyczniejsze - jakbym robił zdjęcia w studio, modę czy wesela itp. to nawet nad 40D bym się nie zastanawiał tylko kupił 5D

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Canik. Czy fotografujesz?? Jakie aparaty posiadales w zyciu, jakie posaidasz obecnie!!
    No pochwal się, pochwal

Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Co do wyboru 40D - 5D brałbym jednak 40D. Po pierwsze tańszy (teraz przez pół) - kupujesz praktycznie za różnicę dobre szkło. Druga rzecz to wspominane tu 6,5 kl/s - w przyrodzie się może przydać. I dla mnie zaletą tego body są stosunkowo małe RAW-y w porównaniu z tymi jakie produkuje 5D.

O wypraszam sobie wkładanie mi w usta słów których nie napisałem..
    no to dlaczego nie wziales 5d?

Moda wesele,studio...dla wielu 40d i tak bedzie wystarczajacy.Domyslam sie ze niewielu amatorów ma takie potrzeby - zdecydowanie bardziej przyda im sie szybkosztrzelnosc 40-ki i cicha praca migawki ale takze live view przy zdjeciach makro.
    W tym watku nie pytamy co sie przyda profesjonaliscie ktorego stac na zakup 5d tylko co bedzie lespze dla milosnia fotografi to chyba jasne
    Ostatnio edytowane przez canik ; 28-09-2007 o 13:22

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

no to dlaczego nie wziales 5d?
    Napisal Ci otwartym tekstem i to do tego 2 razy.
    Klopoty ze zrozumieniem slowa pisanego??

I napisz w koncu czym fotografujesz!!

Marcin

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

canik masz problem ze zdecydowniem sie na aparat? bo z aktualnych wypowiedzi jak dla mnie wypada na to ze nie posiadasz takowego.

Onanizm sprzetowy nie rowna sie dobra fotka, ale na pewno lepszy sprzet pomaga (nie na darmo canon produkuje kilka serii XXXD->XXD->XD)

czy twoja duma pozwoli ci pochwalic sie aparatem ktorym robisz zdjecia czy tez jak mysz koscielna ze wstydu badz strachu przed osmieszeniem nie wyjawisz tej informacji.
    Ostatnio edytowane przez werek ; 28-09-2007 o 13:27
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Strona 59 z 84 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów