Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta

... po tym, jak pojawił się D300 już takie jasne nie jest (jeśli nie masz jeszcze żadnej szklarni)
    D300 wydaje mi się że jest za drogi a po za tym to go nie ma oraz nie wiem czemu ale uległem mani USM i jakoś wydaje mi się że nic jej nie dogania na dzień dzisiejszy
    fotografuję zazwyczaj swojego synka więc prędkość ostrzenia jest priorytetowa

piotrgr napisał No nie wiem między 400D a 40D to jest ok 2k zł różnicy a za taką kwotę to całkiem sporo nowych szkieł do wyboru

prawie 2000 zł różnicy jednak osobiście nie biorę pod uwagę zakupu aparatu o obudowie gorszej niż mój pierwszy cyfrowy kompakt C7070 nie cofam się raczej w rozwoju a 400D to jeśli chodzi o użyte materiały to dwa kroki w tył
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Fajnie. Z Twojej wypowiedzi wynikaja Twoje potrzeby. Nie probujesz nikomu na sile swojego zdania narzucac.
    Ale mam dla Ciebie rade. Jesli nie brales do reki nigdy 5D, to nie bierze, nie zagladaj w ten wizjer, nie rob tym zdjec itd.
    Bo moze sie zdazyc, ze wezmiesz, i nie bedziesz chcial oddac.
    A jesli nie jestes tak ewidentnie slepy jak Canik, to jak zobaczysz co wylazi z tej matrycy, to nawet dla Ciebie amatora, wszystkie te bajery z 40D, moga raptem stracic znaczenie ;-)
    Najwazniejsze, zebys wybral swiadomie, a nie w skutek podjarania sie kolorowym folderem.

Marcin
    Przyznam że chyba z tej rady skorzystam i nie będę zaglądał w wizjer 5D chce fotografować kompakt już mi nie wystarcza cóż mogę zrobić kupić 5D i wydać całą kasę czy za wiele mniej kupić 40D + Canon 70-200 mm f/4.0L EF IS USM +Canon 50 mm f/1.4 EF USM lub Canon 50 mm f/1.8 EF II ...Przez dwa lata zapoznać się ze swoja pierwsza cyfrowa lustrzanką a następnie kupić następcę 5D kiedy jego cena stanieje wtedy będę maił doskonały komplet aparat do reporterki ekstremalnej (pomijając uszczelnienia) oraz za dwa lata drugie mam nadzieje doskonałe body FF ....Ps.może to głupio zabrzmi ale z 5D czułbym dyskomfort ..wolę więcej potrafić niż trzymać w ręku więcej niż potrafię Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez privilege ; 28-09-2007 o 12:05 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów