popieram w całej rozciągłości.Moja rada dla was jest taka(chociaż może mi nie wypada bo jestem tu nowy) nie spierajcie się o to czy canik jest trolem czy nie ale przedstawcie swoje argumenty 40D Vs 5D bo chyba o to tu chodzi
privilege moim zdaniem świetnie podsumowałeś całą to dyskusję.Osobiscie wydaje mi sie ze pewnym ludziom trudno pogodzić sie z faktami i tyle - i nie wynika to tylko z ich niewiedzy..niestety.
Trzeba sobie zadać proste pytanie przed zakupem którejkolwiek z tych puszek - czy bardziej mi sie przyda jako amatorowi FF i prawie 13 milionów pkseli czy owe "wodotryski"(ktore w rzeczywistosci sa jak najbardziej uzyteczne) w 40d i czy jakakolwiek różnica będzie widoczna na zdjęciach typu - standardowe odbitki(ale nie tylko) lub po ich umieszczeniu w internecie nie zapominajac przy tym ze do 5d wciaz trzeba by doplacic ponad 4000 zł...że nie wspomne już o szkłach
To ze ktos kupi 5d nie znaczy ze zacznie robic lepsze zdjecia nawet jakosciowo bez odpowiedniego zaplecza i szkieł a tego gratis z puszka sie nie dostajeI tu sie rodzi pytanie czy ta różnica w cenie jest opłacalna w stosunku do 40d - moim zdaniem i jak zauwazylem nie tylko bo wiele osob jednak kupuje 40d - NIE
![]()