to raz a dwa roznicy w jakosci zdjec nie uswiadczysz na standardowych odbitkach i po zmniejszeniu do internetu..na cropach owszem ale po co?Bo tańszy
40d ma takze tansze obiektywy- szczególnie tele.Za ogniskowa 400mm w 5d trzeba zaplacic drugie tyle co za puszkę
Pozatym obiektywy do 40d sa lzejsze i mniejsze i nie trzeba nosic ze soba dodatkowej lampy.
40d takze bardziej nadaje sie do fotoreporterki szybszy af,wiecej klatek na sekunde no i gabaryty.
Do zdjec dzikiej przyrody,ptaków także 40d jest bardziej uzyteczny
No i poszczególne funkcje takie jak czysciarka na matrycy,sraw,bezglosna migawka,bardziej precyzyjny af,uszczelki,live view,mozliwosc wyswietlenia opcji na tylnim lcd,przejzyste menu takze po polsku,tryby dla zielonych,live histogram,wyswietlanie histogramu rgb i luminacji naraz,szybszy dostep do najczesciej uzywanych opcji,wiekszy ekran lcd,auto iso oraz mozliwosc edycji i przycianania zdjec juz w aparacie no i oczywiscie CENA to rzeczy nie do pogardzenia i na pewno nie sa to wodotryski bo kazda z tych opcji moze sie przydac w scisle okreslonym momencie a znakomita wiekszosc z nich sprawdzi sie w uzytkowaniu na codzień![]()
Ostatnio edytowane przez canik ; 27-09-2007 o 23:36
To przynajmniej zmienmy tytul na 'Wywiad z Canikiem'.
Obecny nie ma sie nijak do zawartosci.![]()
5D
Dla tych co niby maja dosc canika ale jednak nie potrafia sie dziwnym trafem powstrzymywac od odpowiadania na jego posty polecam ten link (dodanie uzytkownika do listy ignorowanych - musze uprzedzic zanim klikniecie): http://canon-board.info/profile.php?...ignore&u=12167 .
Sweet!!!
Że też człowiek sam na to nie wpadł
Dzięki Vitez.
Nie wiem, jak to się ma do regulaminu forum - ale czy takiego upierda nie łatwiej po prostu "wycanikować" z CB- przecież ilość bzdetów wypisywanych przez tego dzieciaka przekracza wszelkie akceptowalne poziomy idiotyzmu...
(u mnie na IGNORE jest od dawna - ale jak pisałem wcześniej - zbyt wiele osób cytuje trola i chcąc nie chcąc napotykam czasem jego dyrdymały)
EDIT: gwoli uzupełnienia:
1. IGNORE nie wyrzuca cytatów trola z postów innych użytkowników forum
2. IGNORE nie filtruje postów trola w subskrypcji wątku
(jeśli ktoś wie, jak to obejść - z góry dziękuję za radę)
Ostatnio edytowane przez adalbert ; 27-09-2007 o 23:44
No wlasnie problem nie lezy w tym co pisze ale w tym ze nie potraficie znalesc sensownych argumentów na moje fakty - stad wasza irytacjaBo przeciez nierzucam newsów z kosmosu a opieram sie caly czas na faktach z ktorych jasno wynika który aparat bedzie bardziej uzyteczny w codziennym uzytkowaniu
![]()
Ostatnio edytowane przez canik ; 27-09-2007 o 23:44