Strona 51 z 84 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    naprawde swietne ale mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe ze dokladnie takie same rezultaty moge osiagnac sigma na cropie z DUZO mniejsza winietą?
    Winieta jest dodana w PS-ie (taki ekspert ja Ty nie powinnien się mylic w tak prostych sprawach) i nie osiągniesz tych efektów na cropie bo nie ma szkła które po cropie da 35mm f1.4 (w 24/1.4 da inny rozkład GO http://plfoto.com/1160147/zdjecie.html.
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 27-09-2007 o 11:13
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

To i ja moze dodam cos z Sigmy 30 f/1.4...

http://www.woophy.com/images/org/320473.jpg
    http://www.woophy.com/images/org/369735.jpg
    http://www.woophy.com/images/org/352076.jpg

GO rzeczywiscie mozna sie bawic do woli, ale niestety na brzegach kadru bokeh staje sie bardzo 'niespokojny' Tego zupelnie nie widac uzywajac 50 f/1.4 ...
    .

Domyślnie

i nie osiągniesz tych efektów na cropie bo nie ma szkła które po cropie da 35mm f1.4
    24/f1.4 po przeliczeniu wyjdzie 36 f/1.4 1mm różnicy zgoda - nie ma Dla amatora taka GO jest w 100% wystarczająca i kosztuje ponad polowe tego co ty dales za 35 f1.4 i 5d a dla wielu to ma znaczenie - slowo Różnica w obrazowaniu - wystarczajaca dla milosnika fotografii natomiast roznica w cenie - kolosalna...zeby nie napisac nieoplacalna no chyba ze ktos profesjonalnie zajmuje sie portretowaniem
    Na cropie da sie uzyskac wysmienite rezultaty ale pewnie dla niektorych duzo latwiej jest kupic 5d

ale niestety na brzegach kadru bokeh staje sie bardzo 'niespokojny
    co masz na mysli bo ja tam zadnego niespokoju nie widze
    dr11 zdjecia robiles 40d?
    Ostatnio edytowane przez canik ; 27-09-2007 o 11:21

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

dr11 zdjecia robiles 40d?
    Jeszcze 40D nie mialem, te sa zrobione 350D.
    .

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Ale chłopaki macie tu zabawę z canikiem.
    A swoją drogą to nieźle stuka.
    Nastukał w miesiąc tyle, co ja w 2 lata.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dla amatora taka GO jest w 100% wystarczająca i kosztuje ponad polowe tego co ty dales za 35 f1.4 i 5d
    A powiedz Ty mi ilu amatorow kupuje 5D Jakos nie wydaje mi sie zeby wielu zwyklych 'pstrykaczy' bylo stac na takie fanaberie
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

co masz na mysli bo ja tam zadnego niespokoju nie widze
    Spojrz na zdechlego bzyczka Jak wyglada przejscie z GO w nieostrosc na brzegach zdjecia. Odpowiedzialna za to jest koma, ktora zauwazyli juz na Optycznych. Ale, swoja droga, jesli zaakceptuje sie taka jakosc obrazu, to jest to calkiem mile szklo. W zasadzie jak nie wiem co podpiac 'na co dzien' to wlasnie je podpinam :-)
    .

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Talking

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    canik jedno pytanie, prosze odpowiedz, wszyscysmy pewnie ciekawi.

Pytalem juz daaawno temu w watku, czym fotografujesz, czym fotografowales, jakie masz doswiadczenie w puszkach o ktorych tyle rzeczy piszesz. Nieodpowiedziales, ok - to tez odpowiedz.
    A odpowiedz mi teraz - zamierzasz kupic jakis aparat w najblizszym czasie? Jesli tak, to jaki i dlaczego?

Dzieki.
    Cos chyba post zostal przez canika przeoczony to podbijam...
    Pokaz foty canik, nie daj sie prosic 8)

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik
    ....Na cropie da sie uzyskac wysmienite rezultaty ale pewnie dla niektorych duzo latwiej jest kupic 5d
    I pewnie dlatego profesjonaliści używają średniego formatu - łatwiej go kupić, niz wspiąć się na wyżyny umiejętności fotografując cropem Pewnie i tak byś nie zobaczył różnicy pomiędzy zdjęciem wykonanym Fuji 6x9 i Canonem 40D.

Canik, mogę z Tobą dyskutować o konkretnych zdjęciach i ich wykonaniu. Najchętniej - o zdjęciach, które sam zrobiłeś i o opiniach, które sam sobie wyrobiłeś na podstawie używanego przez Ciebie sprzętu. Być może jesteś wybitnym fotografem, który dobrze się bawi, a być może kolejnym teoretykiem nie mającym pojęcia jak posługiwać się sprzętem o którym z takim znawstwem się rozpisujesz. Tak, czy owak - trochę szkoda mojego czasu na ten rodzaj dyskusji, w którym czujesz się najlepiej. Nie wnosi on nic do sprawy i nikt na nim nie korzysta. Jeśli chcesz mnie przekonać, ze masz rację a ja sie mylę, to chyba czas abyś przedstawił jak sprawnie posługujesz się cropem, FF-em, czy analogiem - cokolwiek czego używasz i jeśli w ogóle używasz.
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 27-09-2007 o 11:46
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uzależniony

Domyślnie

Jako mniemanolog stosowany nasz ulubiony dyskutant zajmuje się fotografią wyłącznie od strony teoretyczniej. Do tego nie trzeba ani sprzętu, ani jakichkolwiek umiejętności, ani wiedzy w temacie. Wystarczy odczuwać lekkie przyjemne mrowienie na widok folderu reklamowego lub testu aparatu. Potem wystarczy już tylko pisać, pisać, piiiisać... aż do szczęśliwego końca...
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 27-09-2007 o 12:00

Strona 51 z 84 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów