Strona 47 z 84 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Domyślnie

Podaj zródło do zdjęć Bahrd

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Byly na stronie 9 linku ktory miales przejrzec, kilkadziesiat postow temu

http://www.nikondigital.org/articles...whitepaper.pdf
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Taak to dziwne bo link jest trefny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    (....)

Nie myslałem, że tego doczekam ale canik zaczął pisac z sensem. (....)
    Wiesz problemem kolegi jest nie to czy pisze z sensem czy nie tylko to, że wyśmiewa użytkowników 5D. Próbuje wykazać jaki to straszny błąd zrobili przepłacając za to body. Pisze o faktach, które tak na prawdę są jego osobistą opinią. Można by tak wymieniać jeszcze długo. Gdyby tu chodziło o sensowną popartą własnymi doświadczeniami argumentację to nie sądzę żeby ten wątek się tak rozróśł i budził takie emocje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Byly na stronie 9 linku ktory miales przejrzec, kilkadziesiat postow temu

http://www.nikondigital.org/articles...whitepaper.pdf
    Dziękuję za fatygę
    Jeszcze tu http://web.canon.jp/imaging/cmos/fullframe-e/blur.html
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Przedtem twoje watki były kategoryczne. D40 jest super - 5D - słaby.
    nie do konca tak bylo,moze niektore wypowiedzi ale przewaznie podkreslalem ze 5d to bardzo dobra puszka ale zdecydowanie za droga szczegolnie dla amatora,ktory robi zdjecia dla wlasnego uzytku i nie potrzebuje robic mega odbitek....to tak wgwoli wyjasnienia natomiast bardzo cieszy mnie fakt ze nareszcie zaczyna sie dyskusja na poziomie i żadna ze stron już nie ma klapki na oczach.

Ja naprawde nie mam nic przeciwko temu zeby ktos mi w koncu udowodnił że jest sens doplacac do 40d 4,500 tysiaca i pisze to zupełnie serio
    Ostatnio edytowane przez canik ; 25-09-2007 o 23:52

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Taak to dziwne bo link jest trefny
    Ano faktycznie, po****dł czemuś... spróbuj http://www.robgalbraith.com/public_f...hite_Paper.pdf

Już wiadomo - Kolega skopiował z wielokropkiem. Oryginalny adres bez zmian: http://www.nikondigital.org/articles...whitepaper.pdf
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 25-09-2007 o 23:46

Domyślnie

co prawda nie sa to zdjecia z 40d ..nie sa to tez dwa osobne zdjecia z testu ale przymkne na to oko
    Doczep do 40d chocby sigme 30mm f1.4 a zapewniam cie ze osiagniesz równie dobre rezultaty jesli chodzi o rozmycie tła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    .... Próbuje wykazać jaki to straszny błąd zrobili przepłacając za to body. Pisze o faktach, które tak na prawdę są jego osobistą opinią.....
    własnie juz nie wyśmiewa, zaczyna zauważać, że inni mogą potrzebować czegos innego niż ON. Mam nadzieję, ze ta zmiana zauważalna w ostatnim tak długim jego watku jest jednak skutkiem naszych argumentów. Może zaczął przyjmować do wiadomości, że rózne sa preferencje, a cena to nie wszystko. Każdy ma inne motywacje. Jesli ktoś wybiera co innego niż my to nie znaczy, że jest idiotą (kupując takie a nie inne body, czy to 5D czy 40D), a sytuacja zawodowa/finansowa też moze być różna. Są studenci - hobbyści i sa zawodowcy robiący w reklamie (niekoniecznie kupujący od razu 1DS). Dziwne by było gdyby wszyscy mieli takie same potrzeby.
    Bo wszystko - to tylko w Erze. 1Ds nie jest zbyt szybki, a 1DMK3 nie ma najwięcej MP. Więc duże pieniądze tez nie zapewnią uniwersalnego, sperłniającego wymagania wszytkich fotografujących body. Bo takiego nie ma. Ciekawe czy canik to zauwazył, czy tez ten pułap cenowy go nie interesuje do tego stopnia, że nie wie, że body za kilkanascie czy dwadzieścia kilka tysięcy nie jest idealne? Frajerzy co je kupili? FF z aberracjami?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-09-2007 o 23:57
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Doczep do 40d chocby sigme 30mm f1.4 a zapewniam cie ze osiagniesz równie dobre rezultaty jesli chodzi o rozmycie tła.
    No nie bardzo... zastanów się i spokojnie policz.

Strona 47 z 84 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów