40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
scooter i to rozumiem.
Razi mnie tylko wmawianie co poniektórych userów 5d ze na standardowych odbitkach i zdjeciach w internecie ta roznice w jakosci idzie zauwazyc gołym okiem.
http://www.nikondigital.org/articles...whitepaper.pdf
Strona 9, na dole - nawet ja widzę...
EOS - conditio sine Kwanon...
http://www.wildlifeland.com/
Daję za przykład galerię Snowboardera. Trochę już robię swoim 20D i wiem, że mój aparat nie potrafi zrobić tak wiernie oddawających rzeczywistość zdjęć jak 5D - i to widać już na obrazkach z internetu. Wejdź choćby na galerię z Świątyni Angkor w Kambodży lub "Ulubione zdjęcia". Zakres dynamiki, ilość szczegółów w światłach i cieniach, niskie szumy - to wszystko powala na kolana.
Nie mogę uwierzyć, że dałem się sprowokować do odpowiedzi, jak dziesiątki użytkowników wcześniej ;-)
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
a mi sie wydaje,że to ty nie potrafisz a nie 20d...Trochę już robię swoim 20D i wiem, że mój aparat nie potrafi zrobić tak wiernie oddawających rzeczywistość zdjęć jak 5D - i to widać już na obrazkach z internetu![]()
canik miałem 350d, robiłem fotki, a ich obróbka trwał sporo czasu, przesiadłem się na 30d, obróbka dalej trwała sporo czasu, przesiadłem się na 5d i ... właściwie przestałem się bawić w obróbkę fotekI to jest dowód na to że 5d robi LEPSZE zdjęcia ...
scooter ale ja nie neguje tego ze 5d robi lepsze zdjecia od 30dChodzi o to ,że na standardowej odbitce lub po ich umieszczeniu w internecie różnicy w jakosci nie zauwazysz.Warto tez zwrócić uwagę na jeden istotny fakt - do 5d przewaznie kupuje sie bardzo dobre obiektywy do 30d niekoniecznie i stad z pewnoscia tez wynika róznica w jakosci zdjeć.
Ostatnio edytowane przez canik ; 23-09-2007 o 20:14