Strona 43 z 84 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    Obawiam się, że zamknięcie nie pomoże. Canik zaraz wyskoczy z nowym wątkiem w stylu "sprzedałem 5d, kupiłem 40d i osiągnąłem absolut".
    Wtedy zawsze można mu dać bana na tydzień lub dwa, niech ochłonie.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    na szczescie ja jako amator nie musze robic takich wydruków.
    Ja też nie muszę ale chcę

Domyślnie

scooter i to rozumiem.

Razi mnie tylko wmawianie co poniektórych userów 5d ze na standardowych odbitkach i zdjeciach w internecie ta roznice w jakosci idzie zauwazyc gołym okiem.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Razi mnie tylko wmawianie co poniektórych userów 5d ze na standardowych odbitkach i zdjeciach w internecie ta roznice w jakosci idzie zauwazyc gołym okiem.
    http://www.nikondigital.org/articles...whitepaper.pdf
    Strona 9, na dole - nawet ja widzę...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

http://www.wildlifeland.com/
    Daję za przykład galerię Snowboardera. Trochę już robię swoim 20D i wiem, że mój aparat nie potrafi zrobić tak wiernie oddawających rzeczywistość zdjęć jak 5D - i to widać już na obrazkach z internetu. Wejdź choćby na galerię z Świątyni Angkor w Kambodży lub "Ulubione zdjęcia". Zakres dynamiki, ilość szczegółów w światłach i cieniach, niskie szumy - to wszystko powala na kolana.

Nie mogę uwierzyć, że dałem się sprowokować do odpowiedzi, jak dziesiątki użytkowników wcześniej ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Domyślnie

Trochę już robię swoim 20D i wiem, że mój aparat nie potrafi zrobić tak wiernie oddawających rzeczywistość zdjęć jak 5D - i to widać już na obrazkach z internetu
    a mi sie wydaje,że to ty nie potrafisz a nie 20d...

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

canik miałem 350d, robiłem fotki, a ich obróbka trwał sporo czasu, przesiadłem się na 30d, obróbka dalej trwała sporo czasu, przesiadłem się na 5d i ... właściwie przestałem się bawić w obróbkę fotek I to jest dowód na to że 5d robi LEPSZE zdjęcia ...

Domyślnie

scooter ale ja nie neguje tego ze 5d robi lepsze zdjecia od 30d Chodzi o to ,że na standardowej odbitce lub po ich umieszczeniu w internecie różnicy w jakosci nie zauwazysz.Warto tez zwrócić uwagę na jeden istotny fakt - do 5d przewaznie kupuje sie bardzo dobre obiektywy do 30d niekoniecznie i stad z pewnoscia tez wynika róznica w jakosci zdjeć.
    Ostatnio edytowane przez canik ; 23-09-2007 o 20:14

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://www.nikondigital.org/articles...whitepaper.pdf
    Strona 9, na dole - nawet ja widzę...
    scooter ale ja nie neguje tego ze 5d robi lepsze zdjecia od 30d Chodzi o to ,że na standardowej odbitce lub po ich umieszczeniu w internecie różnicy w jakosci nie zauwazysz.Warto tez zwrócić uwagę na jeden istotny fakt - do 5d przewaznie kupuje sie bardzo dobre obiektywy do 30d niekoniecznie i stad z pewnoscia tez wynika róznica w jakosci zdjeć.
    No weźże chłopie zajrzyj na tą dziewiątą stronę w linku, który podsunięto Ci pod nos
    EOS - conditio sine Kwanon...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    Obawiam się, że zamknięcie nie pomoże. Canik zaraz wyskoczy z nowym wątkiem w stylu "sprzedałem 5d, kupiłem 40d i osiągnąłem absolut".
    Nie musi zakladac nowego watku. Juz sie zadomowil w watku o 40D (ze niby 40D juz nie taki fajny jak mu sie wydawalo) i w watku o nowosciach Nikona (ze niby D300 to debesciak).

Strona 43 z 84 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów