Strona 38 z 84 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Domyślnie

canik - ty cały czas piszesz o funkcjach body. A posiadacze 5D pisza o obrazie jaki daje ta puszka. Czy ty to potrafisz oddzielić? Ciebie nie interesuje obrazek, tylko bajery w body i jego cena. Wyobraź sobie, że dla niektórych liczy się co innego. Na przykład nie są fotoreporterami. I nie określałbym 5D jako amatorskiego body. Nie znam amatorskiego body z FF.
    Świat wg canika nie jest jedyny :razz: , są i inne światy :razz: i przyjmij to do wiadomości.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Norbert Slowik Zobacz posta
    chyba 40D jest amatorski i dziennikarski
    (....)
    To bardzo trafne określenie na tę puszkę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

A posiadacze 5D pisza o obrazie jaki daje ta puszka.
    no własnie piszą a ja bym z chęcią zobaczył te fotki Nie neguje tego ze 5d robi swietne fotki ale jakos uzytkownicy 5d ktorzy najwiecej krzycza w tym wątku nie potrafią tego udowodnić

Ciebie nie interesuje obrazek, tylko bajery w body i jego cena.
    nie tylko ale miedzy innymi i zdaje sie ze nie tylko mnie bo uzytkownicy 5d strasznie niecierpliwią sie nastepcy z czysciarką na matrycy(żeby tylko)

I nie określałbym 5D jako amatorskiego body. Nie znam amatorskiego body z FF.
    FF?...chyba pseudo FF pozatym samo pseudo ff nie czyni z 5d puszki profesjonalnej...taki nikon d300 zapowiada się o wiele ciekawiej - mimo ze crop - ma 100% pokrycia kadru w wizjerze no i lampe blyskową
    Po prostu nikon pozbawił głupich cięć d300 i stworzył świetną puchę co prawda bez FF ale FF tez ma swoje wady...aberracja chromatyczna,winieta i rozmyte brzegi no i drogie obiektywy... w cropie jest to co najlepsze i mnoznik ogniskowej i wcale nie uwazam zeby ktos kto potrafi robic zdjecia robił je gorzej od kogos z FF ale to tylko moja skromna opinia
    Ergonomia w d300 w porównaniu do 5d tez zapowiada sie o klase wyzej a ekran lcd to czysty rarytas Cena powinna być o ponad 2000 tysiace nizsza - jesli ktos chce moze ta kwote przeznaczyć na obiektyw.
    Ostatnio edytowane przez canik ; 21-09-2007 o 19:32

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Canik, jestem twoim fanem!
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Domyślnie

Bez przesady parposzku ja tylko stwierdzam suche fakty Ale nie mam nic przeciwko temu aby ktos w koncu pokazał te boskie fotki z 5d i zatkał mi nimi gębę

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Proponuję założyć funclub canika.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wielu z nas ma odrobinę canika w sobie, dlatego tak z nim w nieskończoność dyskutujemy(niby to bez sensu ale może go jakoś przekonać);
    a więc tak pseudoFF wg mnie robi lepsze fotki od jakiejkolwiek 40D na tej planecie (to jest moje zdanie), to powszechnie wiadomo, każdy o tym wie, tak , i oczywiście piszę to dlatego, że wydałem tak dużo na 5D i bardzo tego żałuję, bo po co? Wystarczyło poczytać twoje posty, drogi caniku abym zrozumiał mój błąd. Dlatego też usiadłem sobie przed biureczkiem i, biedny zdałem się na moje oczy i teraz, dzięki tobie wiem że najważniejsze jest mieć własne zdanie i pozostanę ze swoim 5D bo robię nim zdjęcia i lepszej jakości nie ma; nie będę tego udowadniał. Pisać i oceniać ma prawo jakość jakiegoś aparatu wyłącznie ten, kto go na codzień używa, a nie ten, co umie pisać.
    Zdjęcia z 5D są lepsze, bo ja tak mówię lub nie są lepsze, bo tak mówi canik. Komu teraz wierzyć? Sam sobie uwierzysz, jak zobaczysz, weźmiesz sprzęt do ręki, pstrykniesz i "wrzucisz" na kompa. Inaczej nie masz prawa pisać nic na temat tego aparatu ani nikt ci niczego nie musi udowadniać.
    Jak sam zrobisz zdjęcia, obejrzysz je na monitorze, porównasz ze zdjęciami cropowymi to wtedy się odzywaj (zakładam, o naiwności, że wtedy napiszesz szczerze, co zobaczyłeś). Inaczej nikt ci nie udowodni...
    Ten post to dla mnie jak spowiedź u psychoanalityka Canik ukazuje prosty fakt potrzeby udowadniania, kto ma lepsze.
    Uff...
    Ostatnio edytowane przez Paprochwbody ; 21-09-2007 o 20:13
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    canik - ty cały czas piszesz o funkcjach body. A posiadacze 5D pisza o obrazie jaki daje ta puszka. Czy ty to potrafisz oddzielić? Ciebie nie interesuje obrazek, tylko bajery w body i jego cena. Wyobraź sobie, że dla niektórych liczy się co innego. Na przykład nie są fotoreporterami. I nie określałbym 5D jako amatorskiego body. Nie znam amatorskiego body z FF.
    Świat wg canika nie jest jedyny :razz: , są i inne światy :razz: i przyjmij to do wiadomości.
    A ja nie mam nic przeciwko 40D. Niech sobie znawcy kupują ten model na pęczki. Może wtedy spadnie cena na 5D i wtedy kupię sobie prawdziwy aparat FF. :-P Widziałem wiele przykładów na to, że 5D maluje magiczne foty. A 40D jest dla tzw. sprzętowców. Full wypas - może 40DmkII będzie miał nawet korkociąg!

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    A ja nie mam nic przeciwko 40D. Niech sobie znawcy kupują ten model na pęczki. Może wtedy spadnie cena na 5D i wtedy kupię sobie prawdziwy aparat FF. :-P Widziałem wiele przykładów na to, że 5D maluje magiczne foty. A 40D jest dla tzw. sprzętowców. Full wypas - może 40DmkII będzie miał nawet korkociąg!
    Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    no to teraz pojade)

ja nie pamieam zeby 20/30d robil tak szczegolowe fotki

obiektyw: tamron od (cichego) 39mm iso 200 f4.0

albo

29mm f 3.5 iso 250 ten sam tamron

jak sie myle to mnie poprawcie, bo najlepiej widze sie gada tym co nawet aparatu niemieli w lapkach albo dopiero co go dostali a juz zrzedza)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

p.s i zeby nie bylo to sa cropy!
    no to prosze dla mnie sa cool
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    no to prosze dla mnie sa cool
    A już teraz mam 100 proc. pewności, że 40D dużo brakuje do 5D i nawet Canik tego nie zmieni. Trzeba lekko niedowidzieć, aby tego nie zauważyć. Podłączam się do fanclubu Canika - ja bym nie potrafił tak jak on, tak długo wypisywać takich bzdur

Strona 38 z 84 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów