Proponuje olac trola na 'C'... albo dac mu tydzien przymusowego urlopu...
5D
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
odniosłem wrażenie, że potraktowałeś ten żart serio - wiesz - są emotikony, którymi można zasygnalizować swój stosunek do żartu (to, że się śmiałeś przed monitorem jakoś umknęło mojej uwadze... widać jakiś dziwny jestem
![]()
- w którym miejscu i z czego niby się tłumaczę :grin:
- za co miałbym Cię przeprosić ? wiesz - ja generalnie spokojny człowiek jestem :-D
Wyjeżdżam z tekstami? (chcesz to ciągnąć? - proponuję PW)
Przedstawiłem swoje zdanie na temat "spadających" cen korpusów - podsumowując - IMO - pojawienie się 40D będzie miało niewielki wpływ na cenę 5D - inny TARGET - jestem pod wrażeniem tego, jak marketingowcy canona doskonale pozycjonują produkty - puszki generalnie nie włażą sobie w drogęa że wkurza to odbiorców, którzy zawsze chcieliby więcej (często zasadnie) to już zupełnie inna sprawa
![]()
Oj, to chyba nie jest prawda. Canon nie posiada w swojej ofercie szkieł szerokokątnych, które są lepsze na FF niż na cropie - co więcej, nie ma szkieł ktore są tak samo dobre na FF jak na cropie (może nowy 16-35 - bo to jedyne czego nie miałem na FF). Prawdą jest, że 17-40L jest świetny na cropie, a dobry na FF, więc nie jest też tak jak niektórzy twierdzą, że nie ma co szerokiego podpiąć do 5d.Zamieszczone przez Kolekcjoner
Pentax K-5 II, Leica M9
Nie miałem czasu na jakieś szczegółowe testy ale z pobieżnych wynikało, że na 5D było ostrzej. Przynajmniej jeśli chodzi o mój 17-40 i porównanie do 30-tki. Z tym że nie porównywaliśmy 200% powiększeń. Oczywiście wiem, że takie porównanie jest dość trudne, bo inne powiększenie itd. ale ogólne moje wrażenie z tego szkła było dużo lepsze na 5D niż 30D.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2007 o 23:40
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kapitan Wagner