Strona 31 z 84 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Z całym szacunkiem - ale to nie jest żaden argument. To, że ktoś wystawia UŻYWANE 5D na sprzedaż za taką, czy inną kwotę to jego prywatna sprawa.
    Jak widać - można dorabiać do takiego faktu różne, dziwne czasami teorie.
    Miarodajny jest IMO jedynie ruch cen nowych korpusów - oczywistą rzeczą jest to, że w miarę zbliżania się premiery następcy - 5D będzie coraz tańszy.
    Większe zamieszanie w sprzedaży piątki będzie udziałem pojawienia się na rynku d300 - cenowo jest podobnie pozycjonowany (ok.1800$)
    Człowieku, jakie teorie? Nie zrozumiałeś żartu, kontekstu i teraz się tłumaczysz zamiast przeprosic. Nikt nie pisał, że 5D tanieje, tylko zażartował, że ludzie rzucą się wyprzedawac z powodu 40D, ja się do tego żartu przyłączyłem, a Ty wyjeżdżasz z takimi tekstami...

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Proponuje olac trola na 'C'... albo dac mu tydzien przymusowego urlopu...
    5D

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    święte słowa Do 5d trzeba dokupić naprawde drogie szkła zeby miec taka jakosc obrazu jak w cropie z o polowe tanszymi szkiełkami.
    Odpowiem ci w twoim stylu: co ty bredzisz? Podaj jakieś przykłady.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ś
    hmmm co ty bredzisz ? Kto ci naopowiadał takich bzdur ?
    Wiesz w tym stylu to jakakolwiek dyskusja nie ma sensu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    ... i teraz się tłumaczysz zamiast przeprosic. ... ja się do tego żartu przyłączyłem, a Ty wyjeżdżasz z takimi tekstami...
    odniosłem wrażenie, że potraktowałeś ten żart serio - wiesz - są emotikony, którymi można zasygnalizować swój stosunek do żartu (to, że się śmiałeś przed monitorem jakoś umknęło mojej uwadze ... widać jakiś dziwny jestem
    - w którym miejscu i z czego niby się tłumaczę :grin:
    - za co miałbym Cię przeprosić ? wiesz - ja generalnie spokojny człowiek jestem :-D
    Wyjeżdżam z tekstami? (chcesz to ciągnąć? - proponuję PW)
    Przedstawiłem swoje zdanie na temat "spadających" cen korpusów - podsumowując - IMO - pojawienie się 40D będzie miało niewielki wpływ na cenę 5D - inny TARGET - jestem pod wrażeniem tego, jak marketingowcy canona doskonale pozycjonują produkty - puszki generalnie nie włażą sobie w drogę a że wkurza to odbiorców, którzy zawsze chcieliby więcej (często zasadnie) to już zupełnie inna sprawa

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Hmmm... z tymi szkłami to i tak i nie, bo np. taki 17-40 na piątce się lepiej sprawuje niż na cropie....
    Oj, to chyba nie jest prawda. Canon nie posiada w swojej ofercie szkieł szerokokątnych, które są lepsze na FF niż na cropie - co więcej, nie ma szkieł ktore są tak samo dobre na FF jak na cropie (może nowy 16-35 - bo to jedyne czego nie miałem na FF). Prawdą jest, że 17-40L jest świetny na cropie, a dobry na FF, więc nie jest też tak jak niektórzy twierdzą, że nie ma co szerokiego podpiąć do 5d.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie miałem czasu na jakieś szczegółowe testy ale z pobieżnych wynikało, że na 5D było ostrzej. Przynajmniej jeśli chodzi o mój 17-40 i porównanie do 30-tki. Z tym że nie porównywaliśmy 200% powiększeń. Oczywiście wiem, że takie porównanie jest dość trudne, bo inne powiększenie itd. ale ogólne moje wrażenie z tego szkła było dużo lepsze na 5D niż 30D.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2007 o 23:40
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

święte słowa Do 5d trzeba dokupić naprawde drogie szkła zeby miec taka jakosc obrazu jak w cropie z o polowe tanszymi szkiełkami.
    ooo i widze, ze testy przekrojow obiektyw/puszka tez sledzisz
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie miałem czasu na jakieś szczegółowe testy ale z pobieżnych wynikało, że na 5D było ostrzej. ...
    to wrażenie może nie byc powodowane przez jakąkolwiek optykę, a przez filtr AA który pewnie w 5D jest słabszy i stąd "ostrzejsze piksele".
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    to wrażenie może nie byc powodowane przez jakąkolwiek optykę, a przez filtr AA który pewnie w 5D jest słabszy i stąd "ostrzejsze piksele".
    Nie jest wykluczone. Po prostu na 30-tce obiektyw ten jest przeciętny (jak na L-kę) na 5D mnie zachwycił.
    Kapitan Wagner

Strona 31 z 84 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów